Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zřícení domu v Istanbulu: Na svědomí má už 21 obětí

Autor: ČTK - 
10. února 2019
11:43

Ve středu se na předměstí Istanbulu zřítil sedmipatrový dům. Podle dosavadních informací si katastrofa vyžádala 21 životů. Záchranáři vyprostili ze sutin 14 přeživších, kteří až na jednoho leží v nemocnici, dva z nich jsou ve velmi vážném stavu. O nové bilanci obětí informoval ministr vnitra Süleyman Soylu. Podle něj se úřady domnívají, že záchranné práce mohou skončit, protože se podařilo najít všech 35 lidí, kteří byli v době kolapsu budovy uvnitř.

Dům v istanbulské čtvrti Kartal se sesypal ve středu odpoledne. Od té doby na místě pracovali téměř nepřetržitě záchranáři, kterým se podařilo zachránit 14 lidí. Posledního živého člověka našli v pátek, kdy ze sutin vytáhli 16letého chlapce. Už předtím se jim podařilo najít další dvě živé děti.

Video  V Istanbulu se zřítil obytný dům  - Twitter/Ruptly
Video se připravuje ...

Vyšetřovatelé zatím nevědí, proč dům se čtrnácti byty spadl. Istanbulský guvernér Ali Yerlikaya nicméně upozornil, že poslední tři patra budovy byla postavena nelegálně.

V sobotu začaly v Istanbulu pohřby obětí neštěstí. Na hřbitově ve čtvrti Pendik se pozůstalí rozloučili s mrtvými členy rodiny Alemdarových, ta během tragédie přišla o devět svých členů, uvedla agentura Anadolu.

jasnovidec01 ( 10. února 2019 13:32 )

Blesku ty ho.va.do,pro dramatičnost článku se.re.š opakované fotky ??nestačila by 1-2 ???? škoda že tam nejsou třeba zase 160 fotek se stejným obsahem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání