Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krása zimní královen: Aby vás nespálil mráz.

/
  • Chraňte svoji pokožku před zimou! Je to velmi důležité
    Chraňte svoji pokožku před zimou! Je to velmi důležité (Shutterstock.com)
    9. února 2019 ● 08:00

    Vítr, mráz, ve městě i smog, zima zatěžuje pokožku a pokud nechceme vypadat jako ošlehaní horalé, musíme se jí bránit. 

     

  • 1.

    1) Špatný výběr krému

    Bezchybná pleť se dá vykouzlit. Chce to ale čas!
    Autor: Shutterstock

    Traduje se, že se v zimě nesmí používat hydratační krémy, protože voda v kůži zamrzne a způsobí popraskání. To samozřejmě není pravda, ale obecně bychom měli v zimě používat krémy s vyšším podílem tukových látek. Důležité jsou také antioxidanty v kosmetice, právě kvůli smogu.

     

  • 2.

    2) Malé množství krému

    Budeme si každé ráno opakovat abecedu?
    Autor: Shutterstock

    Protože se v zimě často používají hutnější makeupy, šetří ženy podkladovým krémem. V zimě ovšem pleť potřebuje víc výživy než v létě, jednak kvůli vlivům počasí, jednak kvůli pobytu ve vytopených místnostech, kde je suchý vzduch.

    V zimním období je proto vhodné vyměnit lehčí krémy za hutnější a dopřát si i výživnou masku. To platí především pro zralou pleť. Alena Jírů z Kliniky krásy Anděl navíc doporučuje využít zimu pro zkrášlení pleti speciálními krémy. „Vhodným kosmetickým ošetřením, které se provádí pouze od podzimu do jara je chemický peelig, který je vhodný pro sjednocení barevnéhotonu pleti, zlepšení akné nebo jizev po akné, ale také pro celkové omlazení pleti,“ radí.

  • 3.

    3) Zapomínáte na UV faktor

    Chraňte svoji pokožku před zimou! Je to velmi důležité
    Autor: Profimedia.cz

    Zvláště pokud žijete na horách, nebo vyrážíte na lyže nezapomeňte, že zimní slunce je ostré a zrádné. Ideální je vybrat si takové krémy a make up, které UV faktor mají, při vysokohorských tůrách pak použijte klasický opalovací krém a pomádu na rty s UV faktrorem. Předejdete tak spáleninám i tvorbě pigmentových skvrn.

  • 4.

    4) Rty potřebují ochranu

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    V mrazech rtěnka nebo lesk nestačí. Popraskání rtů zabrání jen ochranný balzám nebo vazelína, kterou používáme několikrát denně. Kůže na rtech je totiž velmi tenká a navíc neobsahuje mazové žlázy. Nedostatečně vyživené rty mohou popraskat i v kontuře rtů a praskliny pak zanechají drobné jizvičky a vrásky.


  • 5.

    5) Oční okolí prozradí nedostatek péče

    ...
    Autor: Profimedia

    Zvláštní péči potřebuje oční okolí. Zvláště v zimě používejte speciální oční krémy, které citlivou a tenkou pokožku vyživí. Myslete na dostatečný příjem tekutin, a to i v zimě, protože dehydratace se na očním okolí rychle projeví nevzhlednými kruhy pod očima. A dostatečně spěte – pro oči a jejich okolí není lepšího pomocníka, než je kvalitní spánek,” radí Nikol Bárová, kosmetička firmy Essente.

     

  • 6.

    6) Málo tekutin

    Nedostatek vody vás nejen hydratuje, ale také se vám v těle budou udržovat škodlivé látky, které vám mohou uškodit.
    Autor: Shutterstock.com

    V zimě nemáme tak často pocit žízně jako v létě a tak lidé přijímají málo tekutin. Mějte na paměti, že tekutiny nejlépe doplníte vodou, nebo bylinkovým čajem. Káva a horké alkoholické nápoje pokožku spíš odvodní.

  • 7.

    7) Ruce trpí také

    Kůže potřebuje mazat
    Autor: thinkstock.cz

    Záděry, polámané nehty, popraskané ruce. To všechno může způsobit mráz. Proto používejte rukavice a ruce pravidelně krmujte. Volte výživné krémy s ureou nebo bambuckým máslem. Pokožce rukou prospěje i peeling, nebo ošetření výživným olejem.

Dnešní horoskopy