Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

V Katalánsku se srazily dva vlaky. Jeden člověk zemřel

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ital, ČTK - 
8. února 2019
21:19

V pátek došlo ve španělském Katalánsku k železničnímu neštěstí. Srazily se zde dva regionální vlaky, které jely po stejné koleji. Při tragédii nejméně jeden člověk přišel o život. Nehoda se stala asi 50 kilometrů severozápadně od Barcelony. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na záchrannou službu.

Soupravy měly jet po různých kolejích. Mluvčí katalánského úřadu civilní ochrany Joan Gracia však řekl: „Podle všeho se vlaky srazily.“ Tuto verzi podává i většina místních médií. Záchranáři nejprve psali o vykolejeném vlaku.

Incident nastal v pátek pozdě odpoledne mezi městy Sant Vicenç Castellet a Manresa. Obě vlakové soupravy utrpěly značné škody a tratě R4 a R12 byly operační centrálou železnice uzavřeny, dokud se nezjistí podrobnější informace.

Záchranáři uvedli na twitteru, že minimálně jeden člověk při nehodě zemřel a osm dalších bylo zraněno. Mrtvá osoba je pravděpodobně strojvůdce vlaku, který jel po správné koleji. Přesná příčina havárie zůstává zatím neznámá. Podle železničního operátora se pro bližší zjištění povede vyšetřování.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání