Přestože se film odehrává v létě, slavnostní premiéru měl v zimě, vpředvečer Valentýna. Přímo na den zamilovaných pak film přišel do kina pro veřejnost. Hanzlíkem, ač je v branži vlastně matadorem, ale evidentně cloumala nervozita.

„Jsem nervózní jako herec i scenárista. Ale největší nervozita přichází od toho, aby na to chodili diváci,“ svěřil Blesku herec, jenž do filmu, stejně jako režisér Adamec, vložil i své vlastní peníze. Tréma z něho spadla až na večírku po premiéře, kde vypil pár piv s Petrem Štěpánkem (70) a Zlatou Adamovskou (59).

Fotogalerie: Premiéra Léta s gentlemanem plná hvězd:…
126 fotografií

Snad s ještě větší žízní přišel ale režisér, jehož na premiéru jeho celovečerní prvotiny doprovodila celá rodina – manželka Jana (47) i obě jejich děti Daník (13) a Jasmínka (10). Zatímco Jana abstinovala, Jiří si dával jedno pivko za druhým. To představitelka hlavní ženské role Alena Antalová (46) dávala jako rodilá Slovenka žijící na Moravě celý večer přednost vínu. Stejně jako její manžel, podnikatel Josef Juráček (48).

Premiéru si nenechaly ujít ani Věra Křesadlová (74) s Uršulou Klukovou (77). Obě mají ve filmu menší role, které je ale moc bavily. Na premiéře v kině Lucerna jim jen dělaly problém schody. Obě se musely opírat o zábradlí, aby neupadly. Podobně na tom byla ostatně i Miriam Kantorková (83), které musela dolů ze schodů pomáhat další žena.

VIDEO: Podívejte se na rozhovor s Jaromírem Hanzlíkem o jeho novém filmu

Fotogalerie
77 fotografií