Drama se odehrálo v Čejkovické ulici. „Oznamovatel policii nahlásil, že muž se střelnou zbraní ohrožuje jeho rodinu s dítětem,“ uvedla mluvčí policie Petra Hrůzová. Z domu poté zbaběle utekl, zatímco ženu s dítětem (7) v bytě nechal!

Policisté se ozbrojili až po uši: oblékli si neprůstřelné vesty, nasadili přilby, vzali štíty i batoh první zdravotnické pomoci. Nakonec nemuseli nic z toho použít.

Když vstoupili do paneláku, vyšel proti nim podezřelý muž, který jim dal klíče se slovy, že zbraň leží na posteli. Policisté cizince zadrželi a běželi do bytu, kde našli ženu i s dítětem naštěstí v pořádku bez zranění,“ ujistila Hrůzová.

Jak se ukázalo, ve skutečnosti se jednalo o airsoftovou zbraň, která ale vypadala naprosto věrohodně. Muž močící do vany tak nemohl tušit, zda jeho spolubydlící nemyslí svou hrozbu o ustřelení penisu vážně...

Policisté cizinci sdělili podezření z nebezpečného vyhrožování. Nyní mu za to hrozí až tři roky pobytu za mřížemi,“ dodala mluvčí policie.

VIDEO: Podobný případ se v Brně odehrál i v roce 2017. Školák (13) nutil s namířenou pistolí svého vrstevníka, aby zbil svého kamaráda.