Hala pro Kometu měla původně být za Lužánkami, kde je i chátrající fotbalový stadion. Kvůli majetkovým sporům tam ale město nemůže stavět ani nový stadion, ani hokejovou halu.

Proto se začalo mluvit o tom, že by hokejová hala mohla stát na výstavišti v místě cyklistického oválu. Muselo by se však počkat, až se velodrom přesune do Komárova v městské části Brno-jih, teprve potom by mohla začít stavba haly.

Vedení města se nakonec shodlo na tom, že je lepší vybudovat halu u pavilonu Z v západní části výstaviště, která je lépe napojená na MHD a nabízí více prostoru pro parkování. Nové umístění haly schválil ve středu řídicí výbor pro strategické projekty, který spadá pod primátorku.

„Umístění nové multifunkční haly na brněnském výstavišti v prostoru za halou Z považujeme za důležitý strategický krok pro další rozvoj areálu a využití infrastruktury výstaviště. Spojení výstaviště a multifunkční sportovní haly je obvyklým řešením,“ uvedl generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš.

Na velodromu se pracuje dál

Nic to nemění na tom, že město dále pracuje na projektu výstavby velodromu v Komárově. „Právě naopak. Snahou města je neustále velodrom postavit v lokalitě Hněvkovského ulice. Pokud na to český stát pošle peníze, jak slíbil, tak velodrom postavíme,“ dodal náměstek primátorky Petr Hladík.

Velodrom má stát kolem 350 milionů korun. Po přesunutí velodromu do Komárova zůstane starý velodrom na výstavišti vyčleněn pro sport. Zatím ale není jasné, co tam bude. Dříve se mluvilo o vybudování rychlobruslařského oválu, město také nemá místo pro nový fotbalový stadion.

O výstavbě haly pro Kometu na výstavišti se začalo mluvit poté, co Kometa předloni po 51 letech získala titul v nejvyšší soutěži. Snahy posílilo i to, že Kometa loni titul obhájila.

VIDEO: Zaplněný Zelňák vítal mistry! Zábranský a spol. oslavovali druhý titul v řadě.

Video
Video se připravuje ...

Zaplněný Zelňák vítal mistry! Zábranský a spol. oslavovali druhý titul v řadě. iSport TV