K únosu došlo před šesti lety a kvůli průtahům teprve nyní začalo soudní jednání. Petra P. tehdy přepadli dva cizinci, Jordánec a Srb. Odvlekli ho na neznámé místo a s použitím pistole na něj začali pouštět hrůzu.

„Vyhrožovali, že pokud jim týdně nebude jeho podřízený zaměstnanec zasílat pět milionů korun, ublíží jemu i jeho rodině,“ uvedla Eva Angyalossy, mluvčí Krajského soudu v Brně, který má případ rozlousknout.

Třetí do party, Čech Martin V. (44), předával manažerovi informace, kam peníze odeslat. Únosci měli detailní informace o své oběti i její rodině. Petr P. ze strachu policii nic neoznámil a v několika splátkách zajistil odeslání 41 milionů na určené účty.

Bolí mě záda

Čtvrteční jednání u soudu však vzalo za své. Dva ze tří vyděračů si z hrozby až 12 let v base nedělají těžkou hlavu. Zatímco Martin V. už sedí za jiný zločin, Jordánec žijící v Německu se omluvil kvůli »bolavým zádům« a Srb zmizel neznámo kam.

Korunní svědek

Případ Petra P. má jistou spojitost i s monstrkauzou iránského podnikatele Zadeha. Patnáct lidí v ní čelí obžalobě z toho, že český stát ošidili při dovozu pohonných hmot o 2,5 miliardy korun. Právě unesený Petr P. je hlavním svědkem obžaloby…

VIDEO: Strážníci minulý rok v Praze zadrželi ženy podezřelé z únosu dítěte.

Video
Video se připravuje ...

Strážníci zadrželi ženy podezřelé z únosu dítěte. Městská policie Praha