Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík spadl kvůli selfie z 15metrového mostu: Chtěl jsem jenom prima fotku! Říká

Autor: DH - 
25. února 2019
12:47

Triston (18) z amerického Texasu přežil svou smrt. Místo originální fotky ve stylu „selfie“ s panoramatem velkoměsta za zády spadl z vysokého mostu a utrpěl řadu velice vážných poranění. Vlastně měl ale štěstí. Lékaři v souvislosti s jeho přežitím mluví o zázraku.

Triston Bailey (18) z amerického Fort Worthu ve státě Texas přežil takřka nemožné. Teenager s kamarády v listopadu loňského roku přejížděl přes most Margaret McDermottové nedaleko hlavního města Dallasu, když partičku napadlo, že se na místě chvíli zdrží.  

„Řekli, že zastavíme na straně mostu, abychom si udělali pár fotek. Pak jsem přelezl betonové bariéry,“ řekl Triston, který měl údajně ten večer v plánu udělat si „epické“ selfie s panoramatem Dallasu v zádech. „Pak už mě jen slyšeli křičet, mysleli si, že žertuju,“ vzpomíná mladík na moment, kdy začal padat.

Triston spadl do obrovské hloubky více než patnácti metrů, bylo to jako skok z výšky pátého patra. Jeho náraz byl tak silný, že podle policie na zemi zanechal obtisk. „Mohl jsem tu noc jednoduše odejít. Mohl jsem prostě být mrtvý,“ povzdechl si hoch nad svou hloupostí, i když vlastně měl tehdy ohromné štěstí.

Ihned po pádu chlapcovi kamarádi přivolali záchranáře. Ti ho následně transportovali do nemocnice s mnoha vážnými poraněními. „Zlomil jsem si pánev, utrpěl jsem četné fraktury žeber, roztrhal si plíce,“ řekl při tiskové konferenci médiím hoch. „Polámal jsem se i v obličeji a taky jsem měl poškozenou slezinu,“ doplnil.

V nemocnici a na lůžku strávil několik dlouhých měsíců. Lékaři ale do dnešního dne jen těžko chápou, jak mohl chlapec náraz přežít, aniž by utrpěl nějaká trvalá poškození. „Je úžasné, že si nezlomil vaz. Je úžasné, že z něj není paraplegik,“ okomentoval to doktor J Darryl Amos, který se o Tristona staral. „Je to doopravdy zázrak,“ dodal.

 

Zobrazit celou diskusi