Na červeném koberci na Oscarech se vždy hvězdy snaží vypadat nejen dokonale, ale také zaujmout a vyčnívat tak trochu z davu. Ovšem v tomhle směru si o prvenství mohla letos nechat Lady Gaga opravdu jen zdát. S odstupem času si jen málokdo vzpomene na její krásné černé dlouhé šaty, jelikož velmi podobný model si na sebe navlékl i komik, zpěvák, herec a performátor Billy Porter (49), který sice není držitelem žádného Oscara, ale zato se může pochlubit divadelní cenou Tony.

„Mým cílem je být chodícím politickým uměním pokaždé, když se objevím. Abych vyzýval vaše očekávání,“ prozradila pro módní časopis Vogue afroamerická hvězda muzikálu Kinky Boots, která se léta otevřeně hlásí i k tomu, že je gay. V roce 2017 si ostatně vzal partnera Adama Smitha a už v minulosti vynesl několikrát velmi zvláštní modely. Tentokrát sáhl po kousku, který pro něj na míru připravil návrhář Christian Siriano – přes sametové černé šaty s výraznou a dlouhou sukní měl ostře střižené smokingové sáčko. Podle něj se jedná o narážku na maskulinitu.

Gaga, která se vždy snažila prezentovat jako módní provokatérka a vystřídala již řadu extravagantních modelů v čele s kostýmem ze syrového masa, tentokrát zvolila spíše elegantní klasiku, černou róbu z dílny Alexandera McQueena, a stylizovala se do Audrey Hepburnové (†63) ve filmu Snídaně u Tiffanyho (kromě podobných šatů vynesla i její šperky - i když nutno dodat, že byly v hodnotě 678 milionů korun), ovšem tím pádem ji zastínil muž v šatech! Těžko říct, zda je to pro ni větší či menší potupa a zklamání než fakt, že si z galavečera neodnesla vysněnou zlatou sošku za nejlepší ženský výkon v hlavní roli.

Přitom za snímek Zrodila se hvězda nominovaná byla, jenže zde ji pro změnu porazila Olivia Colmanová (45) za snímek Favoritka. Také cenu za nejlepší snímek nezískal snímek s Gagou v hlavní roli, ale překvapivě Zelená kniha, která nepatřila k největším favoritům. Jelikož Zrodila se hvězda neuspěla ani v mužské hlavní kategorii, bylo to jistě pro celý tým zklamání. Jedinou útěchou může blondýnce být, že si převzala alespoň cenu za nejlepší píseň.

Gaga se navíc jen pár dní před ceremoniálem rozešla se svým snoubencem Christianem Carinem a ukončila spolupráci také se svým talentovým agentem. S tím se ovšem na Oscarech potkala, což pro ně oba bylo trapné a nepříjemné. Jenže zpěvačka prý chtěla dostát svým povinnostem. Je jasné, že do úsměvů se tentokrát musela spíše nutit. Snad jen kromě momentů na jevišti, kdy spolu s kolegy přebírala cenu. Tehdy se také tulila k herci a režisérovi Bradleymu Cooperovi (44), a tak se hned spekulovalo, zda to bylo ještě stále jen přátelské gesto, nebo je zatím něco víc. Všemu navíc přihlížela i Bradleyho manželka Irina Shayková (33).

VIDEO: Snímek Zrodila se hvězda s Lady Gaga a Bradleym Cooperem v hlavních rolích

Video
Video se připravuje ...

Snímek Zrodila se hvězda s Lady Gaga a Bradley Cooperem v hlavních rolích vstupuje do českých kin 4. 10. 2018. • VIDEO Vertical Ent.

 

Fotogalerie
99 fotografií