Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Konec všem spekulacím: Co stálo za požárem „Indiánova“ ranče?

Autor: dce - 
25. února 2019
13:11

Ničivý požár v neděli zcela zdevastoval ranč, kde pobýval i Jan Pokorný známý jako Indián z reality show Farmář hledá ženu. Majitelé na sociálních sítích prozradili, co za požárem ve skutečnosti stálo a co bude dál.

Mohutný požár zachvátil dřevostavbu ranče v neděli před polednem. Stěna obytné budovy vzplála podle prvotních informací od kamen. Naštěstí nebyl zraněn nikdo z lidí ani ze zvířat. Při příjezdu první jednotky na místo již byla celá střecha dřevěné stavby v plamenech. Uvnitř objektu se nikdo nenacházel. Zvířata byla včas vyvedena,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Plameny hasily čtyři jednotky hasičů a velmi rychle dostaly oheň pod kontrolu. Přesto je škoda na majetku ohromná - odhadem 1,2 milionu korun. Statek je oblíbenou zastávkou výletníků na cestě po východních Čechách, často se zde také konají kulturní a zábavné akce.

Majitelé statku na sociálních sítích uklidnili všechny kamarády a příznivce, že neštěstí neohrozí provoz statku. „Jsme velice rádi, že nedošlo k žádné újmě na zdraví osob ani zvířat. Škoda je tedy pouze na majetku, kdy došlo k úplnému zničení hlavní budovy,“ popsali na facebooku.

Prozradili také, jak to s požárem skutečně bylo! „Chtěli bychom zabránit spekulacím o cizím zavinění, případně o žhářství, celá nešťastná událost jde bohužel za námi a tedy je zapříčiněna naší vinou,“ dodali.

Na statku v minulosti pobýval se svou dcerou i Jan Pokorný, který se proslavil jako Indián v reality show Farmář hledá ženu. V době, kdy zde žil, tu rovněž hořelo a policie věc vyšetřovala jako úmyslné zapálení. Pokorný spáchal loni sebevraždu - oběsil se.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání