Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Babička „propašovala“ letadlem krajtu. Had jí vlezl do kufru, přeletěl s ní celý svět

Autor: Mii - 
26. února 2019
21:11

Překvapení čekalo na skotskou babičku Moiru Boxallovou, když si vybalovala své zavazadlo z cesty na druhý konec světa. V jednom z jejích sandálů ležela živá krajta, která do kufru vlezla při balení v Austrálii. Krajta tak prošla letištními kontrolami a cestovala s ženou letadlem až do Skotska. Informoval o tom australský server ABC.

Had se s ženou proletěl více než 16 tisíc kilometrů, cesta probíhala z australského Queenslandu do skotského Glasgow. Tvorovi se v kufru nic nestalo, dokonce se během cesty začal svlékat z kůže. Proč jej neodhalily letištní kontroly, není jisté.

Podle zetě Boxallové, Paula Airlieho, si žena nejdříve myslela, že je to plastová hračka, kterou jí někdo dal do kufru jako vtip. Když na něj ale sáhla, pohnul se a žena dostala strach. „Opravdu nečekala, že při vybalování kufru ve Skotsku najde hada,“ vyprávěl Airlie.

„Byla z toho úplně šílená, poprvé se takto blízko setkala s hadem… nějak se dostal z Mackay (město ve státě Queensland, odkud žena letěla, pozn. red.) do Glasgow,“ podivoval se zeť.

Žena v Austrálii navštěvovala svoji dceru s vnoučaty, a dokonce se jí před odletem zmínila, že má z hadů v zemi strach. Jednoho totiž ve svém pokoji viděla, ale již se jí ho nepodařilo vypátrat. Je možné, že šlo o krajtu, kterou nakonec převezla přes půlku světa.

Do Austrálie zpět nechce

Poté co Boxallová krajtu objevila, dala ji do krabice, odnesla ven na zahradu a zavolala své rodině v Austrálii. „Kontaktovala nás a my jsme zavolali skotskou odchytovou stanici a vysvětlili, že má v domě hada,“ popisoval Airlie, co následovalo. „Museli jsme jim říct, že pochází z Austrálie a může být jedovatý. Naštěstí se nakonec ukázalo, že jde o krajtu skvrnitou, takže to bylo v pohodě – mohlo se stát něco horšího,“ pokračoval. Krajta skvrnitá není jedovatý druh.

Odborníci z odchytové stanice SPCA skutečně do domu dorazili a hada si odnesli. „Teď se nachází v karanténě v našem zvířecím centru v Edinburghu,“ sdělil zástupce stanice Taylor Johnstone.

Boxallová, otřesená ze svého zážitku, nyní přemýšlí, zda se někdy do Austrálie vrátí. Její rodina je ale přesvědčená, že to zvládne.

Pansy Nicholas ( 27. února 2019 00:04 )

Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > > www.Takeslim.Com

Zobrazit celou diskusi