V „síti“ uvízlo 15 osob, mezi nimi šéf (29) celé skupiny. „Pěstování a prodeji marihuany ve velkém se věnoval uplynulé čtyři roky. Pracovalo pro něj devět mužů,“ řekl kriminalista Jaromír Novotný.

Rozdal úkoly a sklidil

Systém pracoval spolehlivě. Boss obstaral semena či rostliny konopí, spolupracovníci o ně pečovali a po sklizni od nich odebíral celé rostliny nebo sušenou hmotu. Organizoval i tzv. škubačky.

„Několik kamarádů se přes noc schovalo do garáže, kde ze sušených listů konopí trhali upotřebitelnou hmotu. Za odměnu dostali najíst, napít, případně dávku pervitinu nebo kokain,“ popsal policista „pracovní" režim skupiny.

Marihuana v koncovém stavu putovala díky dvojici odběratelů také do Polska a na Slovensko. „Kilogram prodával šéf skupiny za 60 tisíc korun,“ dodal Novotný.

Šéf měl na drogu alergii

Mladý muž si díky milionovým příjmům užíval. Jezdil na dovolené, koupil si luxusní auťák. Neměl nikdy konflikt se zákonem, vedle tohoto „melouchu“ totiž normálně pracoval. Okolí jej považovalo za bezproblémového člověka. „Zajímavostí je, že na marihuanu má alergii,“ řekl kriminalista.

Šest z patnácti osob zadržených při razii má na krku obvinění z výroby a distribuce drog, většině hrozí až 10 let v base. Podle policie není počet obviněných rozhodně konečný.

Fotogalerie
7 fotografií