Podle serveru TMZ byla Freemanová v sobotu doma se svým manželem, když začala mít potíže s dýcháním. Její manžel zavolal záchrannou službu a provedl resuscitaci. Následně byla zpěvačka převezena do nemocnice, kde později zemřela na krevní sraženinu, která jí doputovala až do srdce. 

Freemanová se proslavila v roce 2017, kdy se účastnila populární pěvecké show The Voice a svým zpěvem doslova odbourala oscarovou zpěvačku Jennifer Hudsonovou. Ta v souvislosti s její smrtí sdílela na instagramu klip z jejího prvního vystoupení v soutěži.

„To, že jsme mohli slyšet hlas Janice Freemanové a to, že jsme mohli sledovat kousek z jejího života, bylo požehnání a inspirace pro nás všechny," připojila k videu komentář Hudsonová. 

Zpěvačka se v soutěži ale nakonec rozhodla místo Hudsonové spolupracovat s Miley Cyrusovou jako svým mentorem, která se k její smrti rovněž vyjádřila prostřednictvím médií. „Děkuji Ti, Janice Freemanová... za všechno. Tohle tě přesně vystihuje," napsala k fotografii na instagramu, na které je duha. 

Pod vedením Miley se Freemanové podařilo dostat až do nejlepší jedenáctky. V kontaktu zůstaly i po skončení soutěže, kdy Miley dokonce zesnulé zpěvačce pomohla s finanční situací. Vzhledem k tomu, že neměla kde bydlet, Cyrusová jí zaplatila depozit na novém bytě a také nájem na šest měsíců dopředu. 

Zpěvačka po sobě zanechala nejen manžela, ale také malou dcerku Hannah. „Její přátelé a rodina si velmi váží vašich modliteb, hovorů a zpráv, v průběhu tohoto těžkého období ale žádají o prostor, aby mohli ztrátu Janice zpracovat," stálo v oficiálním prohlášení jejího týmu. 

VIDEO: The Voice: Kali hodnotí soutěžícího, a nikdo z přítomných mu nerozumí!

Video
Video se připravuje ...

The Voice: Kali hodnotí soutěžícího a nikdo z přítomných mu nerozumí! TV Nova

Fotogalerie
54 fotografií