„Nejdražší Luku, navždy se budu těšit z láskyplných vzpomínek, které jsme spolu sdíleli za posledních třicet let. Ať je tvá další cesta obohacena řadou úžasných duší, které odešly před tebou. Stejně tak, jako ty jsi obohatil ty, které necháváš za sebou. Bože, prosím, dej mu sedadlo blízko u tebe, zaslouží si to," napsal emotivní vzkaz na instagram herec, který v seriálu hrál Steva Sanderse, Ian Ziering (54).

Sdílel samozřejmě i společnou fotku s kolegou a kamarádem. Očividně je pojil přátelský vztah i přesto, že seriál se přestal natáčet již před řadou let. K plánovanému comebacku teď zřejmě nedojde, minimálně ne v plné sestavě. „Mám naprosto zlomené srdce. Luke byl obrovskou silou v životě tolika lidí. Byl velmi citlivá duše, velkorysý a bojoval za všechny psance. Byl silným hlasem a obhájcem, který bude chybět všem, kdo ho znali. Zanechal po sobě stopu – nikdy nebude zapomenut," uvedla pak pro CNN další Perryho kolegyně ze slavného seriálu Gabrielle Carterisová (58) alias šedá myška Andrea. Ta také vyjádřila soustrast nejen rodině, ale i fanouškům z celého světa.

"Jsem v naprostém šoku. Mé srdce je zlomené. Je mi strašně líto jeho dětí, Jacka a Sophie, které tolik miloval a byl na ně tak pyšný," promluvila pro magazín People představitelka seriálové Donny Tori Spellingová. "Milovala jsem ho, byl jako můj bratr, vždycky mě ochraňovala," řekla Tori. "Byl jedním z nejskromnějších a nejmilejších lidí, které jsem kdy potkala. Jsem vděčna za roky přátelství, které nás pojily," dodala Donna. 

Velký zármutek v srdci má i Shannen Dohertyová (47), která ztvárnila Brendu, jednu z největších Dylanových lásek v seriálu. „Můj příteli. Držím tě pevně a dávám ti svou sílu. Ty na to máš," napsala před pár dny na instagram, jelikož věřila, že se z toho Perry dostane. „Miluju ho a bude mu zase skvěle,“ tvrdila na červeném koberci pro magazín People a přiznala, že kolegu kontaktovala poté, co ho minulou středu odvezli do nemocnice. Její přání a modlitby však vyslyšeny nebyly. Luke v pondělí rozsáhlému poškození mozku podlehl.  

„Jsem naprosto zlomená a v šoku. Ztratila jsem velkého přítele. Mám na Luka tolik vzpomínek, které mi vždycky vykouzlí úsměv ve tváři a které budou navždy vepsány v mém srdci i v mé mysli," řekla pro People v pondělí Shannen, kterou s Lukem svedl zpět v roce 2015 její rakovina prsu, s níž bojovala. Po vysílání seriálu Beverly Hills spolu na několik let ztratili kontakt.

„Luke byl chytrý, skromný, tichý a opravdový muž se zlatým srdcem. Kontaktoval mě, když se u mě objevil nádor. Bylo to po letech, byli jsme starší a moudřejší, ale to pouto přetrvalo," nechala se slyšet Shannen. Teúrve o den později byla schopná se vyjádřit i na sociální síti. „Včera ráno jsem obdržela telefonát, který mě zdrtil. Bojuju s tou ztrátou a se svými myšlenkami. Moje srdce putuje za jeho rodinou a přáteli, kteří byli požehnáni tím, že byl světlem jejich životů (i mého). Nedokážu to teď vstřebat," napsala u dvou společných fotek s Lukem.

Pro Dylana pláče i Hollywood

"Luke byl talentovaný umělec s nesmírně dobrým srdcem. Byla to čest s ním pracovat. Mé myšlenky jsou nyní s jeho nejbližšími a milovanými," vyjádřila poklonu a upřímnou soustrast hollywoodská hvězda Leonardo DiCaprio. S Perrym se potkali při natáčení Tarantinova filmu Once Upon A Time in Hollywood o šíleném vrahovi Charlesu Mansonovi a jeho skupině Family. 

Tklivý vzkaz do nebe poslala skrze twitter dokonce i hollywoodská hvězda Charlie Sheen (53). „L.P. Díky tobě byla každá situace lepší, můj chlape. Tvá elegance, tvůj důvtip, tvé kouzlo a tvé velké srdce inspirovaly a okouzlily tak moc z nás, při nespočtu příležitostí, s brilantní jasností. Odpočívejte v pokoji, dobrý muži. Jsem opravdu poctěný, že jsem tě celé ty roky znal.“

Slzu ukápla také představitelka Buffy, přemožitelky upírů. „Celkově moje zážitky ze střední školy byly tvarovány Brendou a Dylanem. Teď musím držet svou kamarádku Shannen Dohertyovou za ruku, zatímco truchlí kvůli ztrátě Luka Perryho. Takhle se to nemělo stát. Doufám, že rodina ví, jak moc životů zasáhl," napsala na instagramu Sarah Michelle Gellarová (41) a připsala i oblíbenou hlášku Dylana z Beverly Hills.

„Strašně smutná ze zpráv o Luku Perrym. Několikrát jsem s ním dělala rozhovor, vždy byl úžasný gentleman. Skvělý chlap. Bůh žehnej jemu i jeho rodině,“ napsala zase na twitter Maria Shiverová (63), manželka Arnolda Schwazeneggera (71). Na Perryho pak nezapomněla ani kolegyně z jeho posledního seriálu Riverdale Molly Ringwaldová (51). „Mé srdce je zlomené. Budeš mi tak moc chybět, Luku Perry. Posílám všechnu svou lásku tvé rodině.“

Další, kdo truchlí, je herečka Rosanna Arquetteová (49). „Drahý Luku, lásku! Moje srdce je tak smutné. Bůh ti žehnej, Alexis na tebe čeká, budete se spolu smát a tancovat," vzpomněla i na svou zesnulou sestru Alexis (47), která zemřela v roce 2016. Dokonce i v Česku už některé známé osobnosti přispěly svou troškou do mlýna. Na instagramu se ozvala zpěvačka Monika Absolonová (42): „Tak můj idol z puberty dnes navždy odešel... je mi to líto," posteskla si.

Představitel Dylana naposledy vydechl v St. Joseph' v Burbanku. V osudné chvíli byl prý obklopen svými nejbližšími. „Svými dětmi Jackem (21) a Sophií (18), snoubenkou Wendy Madison Bauerovou, bývalou manželkou Rachel Minnie Sharpovou, matkou Ann Bennettovou, nevlastním otcem Stevem Bennettem, bratrem Tomem Perrym, sestrou Amy Coderovou a dalšími lidmi z blízkého okolí," zaznělo v oficiálním prohlášení manažera.

VIDEO: Podívejte se na milostné okamžiky Brendy a Dylana!

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se na milostné okamžiky Brendy a Dylana! youtube.com

Fotogalerie
61 fotografií