The Prodigy - Smack My Bitch Up - DVD edit from The Prodigy on Vimeo.

Psal se rok 1997 a světlo světa spatřuje videoklip a třetí single z alba The Fat of The Land od kultovní elektronické skupiny The Prodigy. Beaty jsou přísné, tempo zběsilé, vokály sprosté a kontroverzní, ale rozhodně ne tak moc, jako videoklip k tomuto tracku.

Texty opakující výkřiky „Change my pitch up, smack my bitch up,“ (volně „Zrychli to tempo a ubal mojí děv*e jednu“ nebo "píchni mi heroin" v drogovém slangu) byl pro starší ročníky asi síla, ale klip byl tehdy fakt drsný. Kvůli erotické stránce o něm měl reportáž i pořad Peříčko. Vidíme v něm z pohledu první osoby feťáka a alkáče, jak paří, smaží a kalí.

Za vším hledej ženu

Popere se v klubu, zmlátí DJe, poblije se a nakonec osahává coury v strip baru. Jednu z nich si pak vezme domů, kde si to rozdají v posteli. Ale pak přijde šok, kamera najíždí na zrcadlo a ááááá, je to baba. Celou dobu to byla ženská, která udělala všechen tento bordel. No kdo by to čekal.

Videoklip byl zakázán na TV stanici BBC, na YouTube.com ho taky nenajdete a rádia hrála tehdy jen instrumentální verze. Mimochodem za videoklipem nestojí nikdo jiný než režisér Jonas Åkerlund (53). Dneska se z toho, že ženská paří a lesbí, nikdo nezvencne, jenže tehdy byl rok 1997, lidi.

Fotogalerie
166 fotografií