Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Milionář, co spí v Hitlerově posteli: Prodává své sídlo za 58 milionů

Autor: shp - 
6. března 2019
05:15

Jmenuje se Kevin Wheatcroft (59) a patří k jedněm z nejbohatších britských byznysmenů. Teď se chlápek, co spí v Hitlerově posteli a je vášnivým sběratelem všech možných i nemožných nacistických artefaktů, rozhodl, že prodá za v přepočtu 58 milionů korun své honosné sídlo ve městě Wigston v hrabství Leicestershire.

Kevin Wheatcroft kromě toho, že je pořádný zazobanec, má také až úchylnou zálibu v historii a zejména v nacismu. Jeho jmění je odhadováno v přepočtu na 3,57 miliardy korun a v jeho osobní sbírce naleznete 88 různých tanků. Takový běžný koníček, že?

Wheatcroft, který spí ve vůdcově posteli, se také proslavil tím, že zachránil dřevěné dveře z cely Adolfa Hitlera ve vězení Landsberg, kde napsal více než kontroverzní knihu Mein Kampf. Magnátovi stačilo se spřátelit s partou německých dělníků v hospodě, kteří měli na starost demolici budovy.

Nechybí atomový bunkr

Boháč má ve svém sídle ve Wigstonu, které právě prodává, spoustu nacistických předmětů. Ten, kdo si je koupí, je ale nezíská. Přijde ovšem k budově, která má vlastní knihovnu, hospodu, muzeum a garáž pro 35 vozidel. Pozemek má rozlohu 3,3 kilometru čtverečních.

Nalézá se na něm také vlastní posilovna, plavecký bazén, vinný sklep, kulečníková místnost a dokonce atomový bunkr pro případ nukleární katastrofy. Sídlo je k dispozici oficiálně před realitní kancelář, takže si jej může koupit opravdu každý. Tedy každý, kdo na něj má peníze.

Zobrazit celou diskusi