Psal se květen roku 2005. Bylo to dávno, ale raveři a pařmeni pamatují moc dobře, o co šlo. V Brně se konala další edice kultovní party Orion Hall. Headlinerem byla tehdy kapela The Prodigy, na kterou přišla většina návštěvníků. Jeden z nich se však zdravý domů nevrátil. Nevrátil se totiž vůbec. Slovák, který akci navštívil, totiž spadl z ochozu. I když byl ošetřen, svým zraněním podlehl.

Byl opilý a zfetovaný

Zatím nevíme, jak se tam muž dostal, protože v této části haly neměl co dělat. Je prokázané, že spadl dolů, ale jak se to stalo, zatím nevíme a prověřujeme to. Zjistili jsme, že měl v krvi velké množství alkoholu a nějaké halucinogenní látky. Cizí zavinění jsme zatím nezjistili,“ řekl tehdy Právu Zdeněk Lubas z brněnské policie.

Muže jsme v sobotu ráno přijali s velmi vážným poraněním hlavy. V noci na neděli mladík zemřel,“ potvrdila Anna Nesvadbová, mluvčí Fakultní nemocnice, kam Slováka převezla záchranka. Jasně, to, že dotyčný spadl a zabil se, není vina The Prodigy ani nikoho z jejího týmu. Ale vypadá to, že se elektronické skupině lepí smůla na paty.

The Prodigy hrála v Česku naposledy loni

Keith Flint se zabil po dlouhém boji s depresemi, alkoholismem a drogovou závislostí, které sám přiznal. Jeho tělo bylo objeveno v pondělí ráno v hrabství Essex, kde měl dům. Záchranáři se ho pokoušeli oživit, ale jejich snahy byly marné. The Prodigy naposledy vystupovala v Česku v roce 2018 na festivalu Rock for People.

Fotogalerie
60 fotografií