Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dylana zabila mrtvice! Co další hvězdy z Beverly Hills 90210? Rozvody i nepovedené plastiky

/
  • Partička z Beverly Hills 90210
    6. března 2019 ● 10:45

    Nenajde se snad nikdo, kdo by vyrůstal v devadesátých letech a nemiloval seriál Beverly Hills 90210! Seriál se natáčel dlouhá léta a celkový počet odvysílaných epizod se vyšplhal bezmála ke třem stovkám. Vypovídal příběh několika kamarádů a zároveň spolužáků v LA, kde byli všichni mladí, krásní, bohatí, a přesto se potýkali s problémy klasických teenagerů – potíže s prvními láskami, alkohol, neplánované těhotenství, znásilnění nebo drogy. Nahlédněte do naší galerie, připomeňte si herce, na nichž vyrůstala celá generace fanoušků! Jaké je potkaly životní osudy?

  • 1.

    Brandon – Jason Priestley (49)

    Brandon Walsh a jeho (o čtyři minuty mladší) sestra Brenda byli hlavní hrdinové celé show, alespoň tedy na počátku. Brandon vždycky platil za slušňáka a správňáka, který nedokázal lhát a vždycky jednal čestně. Takový Mirek Dušín, dalo by se říct.

    Ve skutečnosti Kanaďan Jason Priestley svou postavu nenáviděl, a když pak ze seriálu odcházel, prohlásil, že to pro něj bylo ztracených devět let života. V Beverly Hills 90210 si několikrát vyzkoušel režisérskou sesli, a to celkem na 15 epizod, producentem byl v 64 epizodách a v dalších 64 působil jako výkonný producent. Kromě hraní a režírování se Priestley věnoval automobilovému závodění, a dnes je majitelem stáje FAZZT Race Team působícím v Indy Pro Series.

    Za manželku si vzal nejprve maskérku Ashlee Petersenovou, se kterou byl ženatý pouhý jeden jediný rok, a po ní řekl své ano taktéž maskérce Naomi Lowdeové, se kterou má dceru Avu (12) a syna Dashiella (9). Jeho sestra Justine (shodou okolností jeho dvojče, podobně jako v ději seriálu) se mimochodem objevila ve dvou epizodách konkurenčního seriálu Melrose Place.

    "Brandon" Jason Priestley
    Autor: Profimedia

  • 2.

    Brenda – Shannen Dohertyová (47)

    Brandonovo dvojče Brenda Walshová tvořila společně s Dylanem jeden z nejstabilnějších párů seriálu – byť svůdník Dylan pokukoval i po sexy blondýnce Kelly. Stejně jako její bratr, i Brenda byla prototypem dokonalé dívky.

    Ve skutečnosti Shannen Dohertyovou nemohl na place nikdo vystát. Kolovaly legendy, že chodí na natáčení se zpožděním, hádá se se štábem nebo před líbacími scénami schválně jí cibuli. Korunu svému řádění nakonec nasadila pózováním pro Playboy, kde ukázala úplně vše, a tak dostala na konci čtvrté série padáka. Dokonce ji vymazali i z retrospektivních scén ve velkém finále celé show. Její postavu měla původně nahradit Alyssa Milanová (46), roli však nakonec získala Tiffani Thiessenová (45), která vytvořila nezapomenutelnou mrchu Valerii. S Alyssou pak Shannen hrála v seriálu Čarodějky a údajně si zrovna dvakrát nesedly.

    O Shannen se poslední dobou nejvíce psalo v souvislosti s rakovinou prsu, kterou se jí prozatím podařilo úspěšně překonat. Svou léčbu sdílela prakticky online. Nyní jí však po chemoterapiích opět dorostly vlasy a vrací se jí její dávná krása.

    "Brenda" Shannen Doherty
    Autor: Profimedia

  • 3.

    Donna – Tori Spellingová (45)

    Donna Martinová byla v seriálu poněkud slaboduchým, ale hodným stvořením. Randila s Davidem a dlouhých sedm sezon váhala, zda s ním má přijít o panenství.

    Její představitelka Tori Spellingová se do seriálu dostala tak trochu protekcí, jejím otcem není nikdo jiný nežli producent celé show (a celé řady dalších úspěšných seriálů) Aaron Spelling. Tori má za sebou nepovedenou plastiku prsou, dvě manželství a pět dětí (a dokonce uvažuje o šestém) – Liama (11), Stellu (10), Hattie (7), Finna (6) a Beau (1). Kvůli častým hádkám mezi ní a jejím manželem, taktéž hercem Deanem McDermottem (52), dokonce musela u nich doma opakovaně zasahovat policie.

    Tori se však aktivně angažuje v charitativní činnosti – spolupracuje například s organizací DREAM Foundation, která pomáhá vážně nemocným lidem naplnit jejich sny, a je i spisovatelkou: Obě její knihy, sTORI Telling a Mommywood, se objevily na seznamu bestsellerů časopisu New York Times.

    "Donna" Tori Spelling
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    Steve – Ian Ziering (54)

    Vtipálka Steva Sanderse, adoptivního syna slavné televizní hvězdy, měl každý rád. Vždycky se snažil humorem uklidňovat své rozhádané seriálové kamarády. Jako jeden z mála se také objevil ve všech deseti sériích.

    Ian Ziering se na Beverly Hills 90210 podílel i umělecky, k několika epizodám napsal scénář, jednu režíroval a v osmi působil jako producent. Účastnil se taneční soutěže Dancing with the Stars a věnuje se dabingu. Objevil se v celé řadě filmů, i když spíše v těch béčkovějších, jako je například Žralokotornádo (dokonce ve všech šesti dílech) nebo Turbotarantule.

    U oltáře stál celkem dvakrát. První manželství s Playmate Nikkie Zieringovou (47) vydrželo pouhých pět let, se svou druhou paní Erin Kristine Ludwigovou, která pracovala jako zdravotní sestřička, než se poznala s Ianem, má dvě děti, dcerky Pennu (5) a Miu (7).

    "Steve" Ian Ziering
    Autor: profimedia.cz

  • 5.

    Kelly – Jennifer Garthová (46)

    Namyšlená kráska Kelly Taylorová, do které se na první pohled zamilovali jak Brandon, tak i Dylan, byla nejlepší kamarádkou hlavní hrdinky Brendy. Také ona v seriálu vydržela až do konce a objevila se i v pokračováních.

    V reálu se představitelky Kelly a Brendy několik let upřímně nesnesly, jak později Jennie Garthová přiznala časopisu People. Až postupem času se s nevypočitatelnou Shannen Dohertyovou naučila vycházet. V životě nemá moc štěstí ani na role, od dob Beverly Hills se už neobjevila v žádném zajímavějším snímku, zašlou slávu oprašovala snad jen v seriálu Co mám na tobě ráda.

    Štěstí ale nemá ani na muže. Do chomoutu vstrčila hlavu celkem třikrát. Poprvé řekla své ano hudebníkovi Danielu Clarkovi, byli spolu však pouhé dva roky. Poté se zamilovala do herce Petera Facinelliho (45), známého například z upírské ságy Stmívání, a dala mu tři děti, dceru Lucu Bellu (21), Lolu Ray (16) a Fionu (12). Když ji opustil kvůli půvabné herečce Jaimie Alexanderové (34), provdala se za herce Davea Abramse (37). Ten ovšem na počátku února tohoto roku údajně požádal o rozvod…

    "Kelly" Jennie Garth
    Autor: Profimedia

  • 6.

    Dylan – Luke Perry (†52)

    Tajemný surfař a hezounek Dylan McKay pobláznil hlavy nejen všem hrdinkám seriálu, ale i televizním divačkám.

    Celým jménem se tenhle sympatický Američan jmenoval Coy Luther Perry III a kromě Beverly Hills se objevil například ve filmech Buffy, zabíječka upírů, Pátý element nebo v celé řadě seriálů. V poslední době převážně v populárním Riverdale, kde hrál otce hlavního hrdiny. Měl se objevit v novém filmu Quentina Tarantina (55) Once Upon Time a Tine in Hollywood po boku Leonarda DiCapria (44).

    Jeho životní dráha už je ale bohužel u konce. Dostal totiž mrtvici v den, kdy byla zveřejněna zpráva, že se chystá pokračování seriálu Beverly Hills 90210. Lékaři jej pak uvedli do umělého spánku, z masivní cévní příhody se však již neprobudil.

    Ve své poslední chvíli na tomto světě byl obklopen svými nejbližšími. „Svými dětmi Jackem (21) a Sophií (18), snoubenkou Wendy Madison Bauerovou, bývalou manželkou Rachel Minnie Sharpovou, matkou Ann Bennettovou, nevlastním otcem Stevem Bennettem, bratrem Tomem Perrym, sestrou Amy Coderovou a dalšími lidmi z blízkého okolí,“ uvedl v prohlášení manažer Lukea Perryho.

    "Dylan" Luke Perry
    Autor: Profimedia

  • 7.

    Andrea – Gabrielle Carterisová (58)

    Šprtka a šéfredaktorka školních novin Andrea Zuckermanová patřila k těm nudnějším postavám. Ze seriálu odešla její představitelka po pěti letech, aby se mohla realizovat jako moderátorka vlastní talkshow. Ta však vydržela pouhý jeden rok…

    Gabrielle Carterisová šla původně na konkurz do Beverly Hills 90210 na roli Brendy a lhala o svém věku – bála se totiž, že když přizná, že je jí 29 let, neobsadí ji jakožto puberťačku. Hereckou kariéru se jí po skončení v seriálu rozjet nepodařilo, v Hollywoodu má však velice důležité místo i nadále. Od roku 2011 je totiž prezidentkou Americké federace televizních umělců v Los Angeles, která zastupuje zájmy herců, a v neposlední řadě také udílí prestižní ceny, které mají v USA podobnou váhu jako Oscaři.

    Jako jedna z mála je šťastně vdaná již od roku 1992, kdy se rozhodla svázat svůj život s Charlesm Isaacsem. Mají spolu dvě děti, dceru Molly (20) a Kelsey (24). Prvorozenou dceru nosila pod srdcem již během natáčení Beverly Hills, což tvůrci šikovně zpracovali do děje…

    "Andrea" Gabrielle Carteris
    Autor: Profimedia

  • 8.

    David – Brian Austin Green (45)

    Plachý David Silver se na počátku seriálu stal nevlastním bratrem blonďaté Kelly, s čímž měl jistou dobu velké problémy, nakonec se však zakoukal do Donny, s níž si byli souzení. Rovněž pracoval jako DJ ve školním rádiu.

    Také jeho představitel Brian Austin Green se věnoval hudbě – v roce 1996 vydal album One Stop Carnival. Hip hopem se zabývá i nyní, po letech, a to především se svou produkční společností a vlastním nahrávacím studiem. Místo filmové kariéry se realizuje spíše v té seriálové, a zazářil například v show Terminátor: Příběh Sáry Connorové, menší roli měl pak v Zoufalých manželkách.

    S dlouholetou přítelkyní, herečkou Vanessou Marcilovou (50), která se s ním také objevila v seriálu Beverly Hills 90210, má syna Kassia (16), a se svou druhou paní, hollywoodskou star Megan Foxovou (32) další tři děti – syny Bodhiho (5), Noaha (6) a Journeyho (2). Přesto, že se mnohokrát spekulovalo, že je jejich manželství v rozkladu, zdá se, že jim to stále klape. Ostatně krizi, kterou mezi sebou údajně před dvěma lety měli, vyřešil jejich nejmladší potomek. Tehdy si oba podle Greenových slov uvědomili, jak moc se milují...

    "David" Brian Austin Green
    Autor: Profimedia, ČTK

Články odjinud

Dnešní horoskopy