Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Londýn vyděsily podezřelé balíčky. Malé bomby byly na letištích i u vlaků

Autor: ČTK - 
5. března 2019
18:51

Podezřelé balíčky nalezené dnes v rozmezí několika hodin na londýnských letištích Heathrow a London City a na nádraží Waterloo rovněž v britské metropoli obsahovaly malé podomácku vyrobené bomby. Byly schopné způsobit menší požár. Oznámila to policie, podle níž nikdo nebyl zraněn.

Incidenty, které vyšetřuje protiteroristická policie, si podle serveru Sky News vynutily evakuaci budovy pro personál na letišti London City, lety ale ovlivněny nebyly. Provoz na železnici na nádraží Waterloo narušen nebyl. Stejně tak událost neměla dopad na odlety a přílety na Heathrow.

Výbušná zařízení byla v poštovních balíčcích o velikosti A4. Policie uvedla, že nálezy vyšetřuje jako „související činy“ a pátrá po motivu.

Stupeň ohrožení Británie terorismem je nyní na druhém nejvyšším stupni, který označuje situaci za „vážnou“. Země zažila v uplynulých letech několik teroristických útoků. Při atentátu v květnu 2017 v Manchesteru zemřelo 22 lidí. Jen dva týdny po tomto útoku otřásl Británií další atentát, který si v Londýně vyžádal osm obětí.

PPP150W ( 5. března 2019 20:38 )

Vysmívat se je hloupé. Mně to k smíchu není, jelikož v UK studuje můj potomek.

smradlavamakrela ( 5. března 2019 19:26 )

Jo jo . Co jste si tam natahali, to tam máte. Já se vám mužu jen vysmívat, ale litovat ? Blbé nelituju.

Zobrazit celou diskusi