Moje tlustá indická svatba - podobným sloganem by se mohl pochlubit Akaš Ambani (28), syn nejbohatšího muže Asie. Nevěstou mu je stejně stará Šloka Mehtová, dcera bohatého obchodníka s diamanty Rusella Mehty a generální ředitelka rodinné společnosti Rosy Blue.

Ženichův otec Mukeš Ambani, jehož obchodní impérium zahrnuje ropu a plyn, telekomunikace a maloobchod, je podle časopisu Forbes nejbohatším člověkem Asie a 13. nejbohatším na světě. Jeho majetek se odhaduje na 50 miliard dolarů (1,14 bilionu Kč), pro srovnání jde o přibližně stejnou částku jako roční rozpočet České republiky.

Jak už to na svatbách pracháčů a zvlášť těch indických bývá, na ničem se nešetřilo. Předsvatební večírek se konal ve Švýcarsku a vystoupily na něm populární kapely Coldplay, Marron 5 nebo The Chainsmokers. Asi pětistovka zúčastněných přespávala v luxusním hotelu, kde nejlevnější pokoj vyjde asi na 33 tisíc korun za noc.

Samotná svatba začala v Bombaji zpěvem, tancem a dalšími předsvatebními rituály, na fotografiích zveřejněných na twitteru svatebčané pózují v různých odstínech růžové.

Kolik stála svatba, známo není. Nicméně v prosinci se vdávala Akašeho sestra, a přestože se původně hovořilo o 100 milionech dolarů, osoba blízká rodině sdělila agentuře Bloomberg, že náklady nepřesáhly 15 milionů dolarů.

Fotogalerie
15 fotografií