Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nebezpečí číhá v dovolenkovém ráji! Superkapavka pustoší Ibizu

Superkapavka řádí na Ibize. Může se rozšířit celosvětově!
Superkapavka řádí na Ibize. Může se rozšířit celosvětově!  (Autor: Profimedia)
Autor: ital - 
13. března 2019
17:27

V Británii evidují případy dvou žen nakažených zákeřnou superkapavkou, která se šíří na Ibize a je neléčitelná běžnými antibiotiky. Jedna z Britek ji chytila přímo v této lokalitě, zatímco druhá nemoc dostala od muže, který oblast navštívil. Předáci zdravotních organizací varují, že toto těžce léčitelné bakteriální onemocnění se může rozšířit celosvětově.

Dvě nejmenované ženy z Velké Británie se nakazily „superkapavkou“, kterou na Ibize rozšiřují lidé, kteří se oddávají nechráněnému sexu. Jedna ze zmíněných žen, jež lokalitu nenavštívila, nemoc dostala poté, co měla sex bez kondomu s mužem, který se nedávno ze španělského ostrova vrátil. Druhá žena se však nakazila tak, že měla na ostrově nechráněný pohlavní styk s několika muži.

Potvrdilo se, že žena, která se nakazila ve Velké Británii, již nakazila alespoň jednoho dalšího muže. Experti však tvrdí, že infikovaných může být daleko více lidí. Pojítkem mezi oběma případy, o nichž padla první zpráva v lednu, je ostrov u východního pobřeží Španělska.

Experti před nemocí varují a říkají, že se „superkapavka“ může rozšířit celosvětově. Hlavní problém je v tom, že choroba, která byla dříve snadno léčitelná běžnými antibiotiky, se vyvinula v mnohem silnější druh, na který používaná medikace nezabírá.

Přestože hlavním místem nákazy je Ibiza, britští experti zvažují možnost, že lidé přenášející chorobu na Ibize se jí mohli nakazit již v Británii před svým odjezdem. Žena, která se nakazila na ostrově, měla sex s několika muži. Ty ovšem zdravotnické organizace nejsou schopné vypátrat. Není tedy jasné, jak se od nich nemoc šířila dál.

Druhá žena se nakazila od muže, který byl na Ibize, když s ním měla vaginální a anální sex. Zcela pravděpodobně měla nechráněný sex s jiným mužem pouhých osm dní poté, co jí nemoc diagnostikovali. Překvapivě testy u muže prokázaly negativní výsledky na přítomnost nemoci. Podle vědců se jeho tělo spontánně pročistilo od infekce.

U ženy, jež se nakazila v cizině, proběhla její léčba úspěšně. Ovšem v druhém případě potřebovala pacientka, která žije v naprosto jiné části Velké Británie, tři kola léčebného procesu. 

Doktor Nick Phin oznámil: „Přestože jsou v současné době případy nákazy ojedinělé, upozornili jsme evropské zdravotnické organizace, aby braly na vědomí, že se tento druh kapavky může rozšířit po celé Evropě.“ Lékař rovněž upozorňuje na důležitost ochrany během sexu, Ta zahrnuje užívání kondomů při sexu s novými nebo náhodnými partnery.

cocumysvole ( 13. března 2019 18:53 )

Patří jim to zbohatlíkům. Jebe tam kámen cihlu tak se nemůžou divit.

Sibyla ( 13. března 2019 18:19 )

tohle je tam zavlečeno z Afriky ... asi součást multikulturního obohacení

antismejd ( 13. března 2019 17:56 )

Superkapavka PUSTOŠÍ Ibizu.....tak neuvěřitelně stupidní titulek můžou vymyslet jen superšmejdi z Blesku....

prycsnima ( 13. března 2019 17:40 )

Kap kap. Ty stará kvo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání