Další kolo soudní tahanice se odehrálo u Obvodního soudu pro Prahu 5. Řešila se péče o dceru Margaritu (8) a výživné na ni. Petra Paroubková ovšem všechny překvapila, když po dvou hodinách ze síně vyběhla a rozrušeně odtamtud odešla pryč. O jejím náhlém odchodu i o dalších věcech promluvila exkluzivně pro Blesk odbornice na řeč těla Eliška Landovská z poradny Hvězda. Co rozklíčovala ze signálů, kteří brzy již exmanželé Paroubkovi při příchodu a odchodu vysílali?

Potřeba opory i dělání »ramen«

Jiří Paroubek a Petra Paroubková se dnes opět střetli u soudu kvůli výši výživného na dceru
Autor: Martin Sekanina

PŘÍCHOD: Petra Paroubková

„Paní Paroubková si není jistá výsledkem jednání, byla by radši kdekoliv jinde. To může souviset i s tím, že je nemocná, jak tvrdí. Krok je pomalejší, velmi pevně se drží kabelky, jako by potřebovala podporu.“ 

Jiří Paroubek a Petra Paroubková se dnes opět střetli u soudu kvůli výši výživného na dceru
Autor: Martin Sekanina

PŘÍCHOD: Jiří Paroubek

„Pan Paroubek i dle vzpřímeného postoje vypadá jako někdo, kdo jde do boje. Prostě jako člověk, který uhraje, co se uhrát dá. Nepřijde mi to nahrané.“ 

Petra Paroubková odchází od soudu
Autor: Martin Sekanina

ODCHOD: Petra Paroubková 

„Všimněte si, jak si drží ruku před solar plexem, což je takové ochranné gesto, když máme málo energie a necítíme se dobře. Jde krokem člověka, kterému není dobře a kterému věci nedopadly, jak si přál.“ 

Jiří Paroubek odchází od soudu
Autor: Martin Sekanina

ODCHOD: Jiří Paroubek

„Dává si tašku před sebe, jako by dělal pomyslnou bariéru mezi sebou a zbytkem světa. Krok má jistý, ale ramena má maličko dopředu jako někdo, kdo jde z boje.“ 

Co se projednávalo?

Řešily se dvě věci - majetkové poměry expremiéra a péče o dceru Margaritu. Podle Petry totiž výživné 10 tisíc měsíčně na dceru neodpovídá luxusnímu životnímu stylu Paroubka. Požaduje nyní od dvaceti tisíc výš. „Předpokládám, že se těch 10 tisíc korun zvyšovat nebude. Ještě další čtyři tisíce korun platím ve stavebním a studijním spoření,“ tvrdí ale Jiří s tím, že ta suma je více než adekvátní.

Také by prý rád své dítě vídal, ačkoliv ji soud už dříve svěřil do výlučné péče matce. „Já doufám, že dceru zase začnu vídat,“ svěřil se novinářům Paroubek, který chce upravit stanovené dny, kdy holčičku může mít u sebe on. „Dceru jsem neviděl delší čas. Vídávám ji tak, že za ní občas chodím do školy,“ tvrdí a své jednání vysvětluje tím, že má z bývalé partnerky, s níž byl skoro deset let, obavy. „Nechci se dožít nějakého dalšího pokusu o kriminalizaci, například že jsem dceři ubližoval, nebo ji sexuálně obtěžoval, to, co si matky často vymýšlejí,“ vysvětloval. Ovšem Petra má na věc jiný názor. „Manžel dceru od září vídat nechtěl,“ řekla Blesku Petra.

Ta sice z jednání odešla před koncem a Blesku to objasnila. „Neutekla jsem, od pondělí ležím s horečkami a omluvila jsem se soudkyni hned na začátku, že jsem nemocná a že po své výpovědi odejdu domů,“ řekla s tím, že jednání nechtěla odročovat, jelikož už v minulosti bylo odložené z různých důvodů.

Co se týče verdiktu, na ten si bude stejně muset ještě počkat. Padnout by měl v pondělí, ovšem výživné se dořeší později. Rozvod manželů se přitom táhne již dva roky, od té doby, co Petra od manžela náhle odešla. Posléze se oba bývalí partneři vzájemně obviňovali z různých věcí, například Petra měla manželovi odcizit miliony ze sejfu, Jiří měl zase mít »černé« finance, o nichž nevěděla.

Na rozdíl od své ženy Paroubek vyčkal u soudu až do konce. Odtud ho pak doprovázela tajemná žena v černém. Blesku se podařilo zjistit, že jde o manželku vlivného zákulisního hráče a sportovního bosse Miroslava Jansty (57, ČSSD), Kateřinu Janstovou. Tedy Paroubkovu advokátku. 

VIDEO: Předchozí líčení mezi Paroubkovými: Petra zuřila, pak se culila! Rozsudek Jiřího nepotěší

Video
Video se připravuje ...

Soud mezi Paroubkovými: Petra zuřila, pak se culila! Rozsudek Jiřího nepotěší Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
57 fotografií