Sympatickou herečku Hanu Maciuchovou, která se vrátila po nemoci na vinohradskou scénu, čekalo velice nemilé překvapení: její domovské divadlo ji připravilo o cenu za roli v lehce morbidním, ale v podstatě romantickém příběhu Harold a Maude. Divadelní hra o vztahu osmnáctiletého mladíka a osmdesátileté zchudlé šlechtičny je přitom na Vinohradech pokaždé beznadějně vyprodaná. Maciuchová zde totiž vedle Marka Adamczyka (31) podává excelentní výkony a diváci se na toto představení dokonce opakovaně vracejí.

„Od zhlédnutí Harolda a Maude, a po ovacích, kterých se jí dostalo, jsem byla přesvědčena, že letošního Augusta získá paní Maciuchová. Od ledna čekám na vyhlášení ankety, a ono nic,“ napsala na internetových stránkách divadla překvapená divačka Bára. A nebyla jediná, koho to zaskočilo, postupně se k ní přidávali i další příznivci Maciuchové. Nechápou, co se stalo, protože anketa každý rok normálně fungovala.

Odpověď z vedení divadla přišla až po několika dnech: „Uvažujeme o změnách v udílení našich Augustů. Rozhodně budeme dál pořádat tuto diváckou anketu. Sledujte, prosím, náš web,“ napsal bez bližších podrobností na stránkách vinohradské scény její ředitel Tomáše Töpfer(68). Dají se tedy čekat nějaké zásadní novinky? To nejspíš ukáže až čas... Sama Maciuchová se k celé záležitosti vyjadřovat nechtěla, podle informací Blesku ji ale situace velmi mrzí.

Doma má přitom již celou řadu jiných ocenění, například Cenu Františka Filipovského za celoživotní herecké mistrovství v dabingu, dvě ocenění Neviditelný herec za nejpopulárnější herecký výkon na vlnách Českého rozhlasu, a čtyři ceny TýTý za herečku roku. Za rok 2007 dostala také Absolutní TýTý za největší počet hlasů. Není tedy pochyb o tom, že v českém hereckém rybníčku patří mezi ty nejtalentovanější... Nicméně i ten August by byl nepochybně zasloužený. Tento part totiž převzala po Květě Fialové (†88) a je v něm neméně úžasná...

VIDEO: Hana Maciuchová o Vladimíru Menšíkovi v Chalupářích: Čeho jste si nevšimli?

Video
Video se připravuje ...

Maciuchová o Menšíkovi v Chalupářích: Čeho jste si nevšimli? Petr Macek

Fotogalerie
25 fotografií