Muk skonal v Praze, ale v Českém Krumlově, kde se narodil, je pohřben. Jiří Pomeje(†54) zemřel v Nemocnici Na Pleši, snil však o malém hřbitůvku v Českém Krumlově. Tohle přání mu ale rodina nevyplní. Jeho ostatky budou podle informací Blesku logicky uloženy v Českých Budějovicích, kde se narodil a kde žijí jeho rodiče.

Návštěvy u hrobu

Přání ležet vedle kamaráda Muka Pomeje netajil ani před svou tehdejší ženou, Ivetou Bartošovou. „Kdykoliv jedem s Ivetou za našima do Českých Budějovic nebo někam tamtím směrem na jih, vždycky se stavíme za Petrem,“ netajil Blesku Pomeje a vždycky, když Muka na hřbitově navštívil, skálopevně prohlašoval: „Tam bych chtěl jednou být, až to tady na tom světě zabalím. Je to nejen nejkrásnější město na světě, ale i hřbitov. Je tam klid, zpívají ptáci a slyšíte šumět i tu Vltavu.“

Sebevražedné pouto

O Českém Krumlově si často Pomeje s Mukem notovali, když se sešli na pár budvarů v místech jejich rodiště. A ještě větší pouto mezi nimi vzniklo, když si Jirka vzal za manželku Ivetu Bartošovou (†48), která byla s Mukem spjata snad ještě víc než Jiří.

Nejenomže byli vzdálení příbuzní, ale rozuměli si naprosto ve všem. Měli oba sklony k sebevraždě, oba se o ni pokoušeli, a Muk dokonce Bartošové radil, jak si má správně podřezat žíly. Když Muk v roce 2010 zemřel, pro Jirku s Ivetou to také byla velká rána. „Závidím mu to místo na hřbitově, chtěl bych tam mít taky takový bydliště, snad tam nebude za pár let už úplně plno,“ vtipkoval Pomeje.

Fotogalerie
57 fotografií