Autorem populární knihy Bird Box je spisovatel Josh Malerman. Své dílo vydal v roce 2014 a stal se z něho brzy velký hit. Rozhodně ne však takový, jaký se stal z jeho loňské filmové adaptace. S rozpočtem v přepočtu přibližně 450 milionů korun snímek ještě loni dva týdny po premiéře zhlédlo 45 milionů lidí, což byl dosavadní rekord Netflixu.

Nyní v rozhovoru pro esquire.com Malerman promluvil o chystaném knižním pokračování. Jmenovat se bude Malorie podle hlavní hrdinky, kterou ztvárnila ve filmu právě hollywoodská kráska Sandra Bullock. „Mezí tím, co vyšel film Bird Box a co jsem psal Malorie, se mě ptali mnohokrát. Lidé chtějí vědět, co se stalo s Chlapcem a Dívkou,“ řekl webu.

„Jenže i když mi moc záleží na Chlapci a Dívce, tohle není jejich příběh. Bird Box je příběh o Malorie a já se chtěl o ní dozvědět více. Chtěl jsem ji poznat ještě lépe. Na konci filmu jsem se otočil ke své holčičce Allison a řekl: „Chci vědět, co se stane dál,“ ona odpověděla, „Víš, můžeš to udělat,“ což mě zahřálo u srdce. Kniha Malorie vyjde v angličtině 1. října. Filmová adaptace je podle nás jen otázkou času.

Fotogalerie
18 fotografií