Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Agáta Prachařová: Třetí dítě už nechci

25. března 2019 | 06:00

Agáta Prachařová (33) vždycky platila za divokou rebelku, která nesměla chybět na žádném večírku. Teď je z ní hlavně starostlivá máma dvou dětí, které pro ni znamenají všechno. A nově je také moderátorkou pořadu, ve kterém radí maminkám, jak s lehkostí a nadhledem zvládat výchovu potomků.

 

Ještě pořád vstáváte v pět ráno?
Nedávno jsem se k tomu bohužel musela vrátit. S dětmi je více času potřeba. Každý den začínám hodně brzy, abychom všechno stihli, a pak odvážím syna do školy.

Byla jste takhle akční vždycky?
Myslím, že ne. Když jsme byli děti, museli jsme vstávat brzo, protože naše máma to tak chtěla. Jinak to vlastně ani nešlo. Je v tomhle směru trochu blázen a já to od ní převzala.

A jaký tatínek je váš manžel, herec Jakub Prachař?
Když má volno a je vyspaný, tak je naprosto skvělý. I přesto si ale myslím, že starost o rodinu a péče o děti je prostě vždycky více na ženách. Ty se sice mohou snažit úkolovat muže, ale možná je lepší nechat jim volný prostor a netlačit na ně. A oni pak některé věci začnou přirozeně dělat sami. To jsem si v praxi ověřila.

Prozradíte, co na Jakubovi obdivujete nejvíce?
Určitě mě fascinuje jeho pracovitost. A když je v televizi, tak je prostě vtipný. Jsem na něj hodně pyšná.



Jak vzpomínáte na svatbu?
Nedávno mi někdo připomenul, že to bude už šest let. Ani jsme si to neuvědomili, protože výročí neslavíme. Náš druhý obřad byl trochu formální. Probíhal v kostele a uspořádali jsme ho hlavně pro rodiče. Víc mě ale bavila první svatba, která proběhla spontánně v punkovém stylu v Mariánských Lázních. A byla nezapomenutelná. Ráno jsme se rozhodli, že se vezmeme. Jenomže jsme neměli nic, ani občanky, takže moje kamarádka se musela vloupat k nám domů a rozbít okno, aby nám je přinesla.

Daří se vám vycházet s bývalým partnerem Mirkem Dopitou, se kterým máte syna Kryšpína?
Ano, rozumíme si. Mirek byl teď v Čechách půl roku a trávil čas se synem. Určitě mu v tom nebráním. Když bude chtít, může si Kryšpína vzít i v létě o prázdninách.

Nedávno jste řekla, že byste chtěla třetí dítě. Pořád to platí?
Určitě ne. V poslední době jsem se věnovala dětem a teď bych si chtěla splnit pracovní sny. Vždycky se snažím vážit si toho, co se zrovna děje, a vytěžit z toho maximum. Nejvíc mě teď naplňuje moderování nového pořadu. Moc si to užívám.

Celý rozhovor s Agátou Prachařovou si můžete přečíst v novém čísle časopisu Blesk pro ženy. Seženete ho na novinových stáncích nebo si ho můžete v tištěné i elektronické verzi objednat ZDE >>>

 

Video se připravuje ...