Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trapasy Českých lvů: „Držkopád“ herce Vančury, nevěra Polívkové a cukrující Janeček!

/
  • Český lev
    7. března 2020 ● 05:20

    Předávání hereckých cen Český lev se každoročně neobejde bez skandálů a jiných trapasů. Zatímco předloni byl často na vině alkohol, loni se řešilo hlavně oblečení, politika a pád ze schodů Rudolfina herce Petra Vančury (34) . Pojďme si ještě před letošními Lvy tyto eskapády připomenout.

    O největší rozruch se při odchodu z Rudolfina postaral herec a přítel Jana Ciny Petr Vančura. Při odchodu mu na schodech ujela noha a pak se jednoduše skutálel dolů způsobem, za který by se museli stydět ani profesionální kaskadéři.

    Vzal to s humorem a svůj fenomenální pád následně dokonce sám umístil na sociální síti. „Jsem úplně bez modřin a v pohodě. Kdybych byl aspoň opilý! Nová kluzká lakýrka na červeném koberci,“ napsal na sociální síti Vančura.

    Partner Jana Ciny spadl ze schodů.
    Autor: Pavel Machan, Martin Hykl, David Kundrát

    Herečka Anna Polívková (41) přišla na České lvy za dámu, ale odcházela skoro po čtyřech. V pět hodin ráno se vypotácela z Rudolfina, kde ji podpírali kolegové. Pak vzala telefon a začaly se dít věci. Odjela s neznámým mladíkem pryč, až nakonec vstoupila do domu, kde nebydlí! Kde nechala partnera Michala Kurtiše?

    O pár dní později vyšlo najevo, že herečka už s tanečníkem není a novým partnerem je o 13 let mladší filmař Jiří Matoušek.

    Vzestupy a pády na Českém lvu. Tedy hlavně pády…
    Autor: Pavel Machan, Martin Hykl, David Kundrát

    Obří růžová róba slovenské modelky Vandy Jandy (22), která připomínala motýla, na sebe strhla pozornost, ale i nemalý problém. A to, kam si sednout v hledišti. Její přítel, režisér Slávek Horák (45) lóži rozhodně nedostal.

    Obří róba právem budila pozornost, ale i obavy, jaké místo v hledišti zabere. „Nakonec jsem celý přenos proseděla v restauraci naproti Rudolfinu. Přece jenom by lidi za mnou nic neviděli a potřebovala bych aspoň dvě sedačky,“ svěřila se Blesk.cz se smíchem půvabná Slovenka, která se modelingu věnuje už jen okrajově.

    Vanda Janda se Slávkem
    Autor: Martin Hykl, David Kunrát, Pavel Machan

    A jaké trapasy se celebritám povedly v předešlých ročnících? Podívejte se na dalších stranách!

  • 1.

    2017: Reklama na Masaryka

    Snímek Masaryk s Karlem Rodenem v hlavní roli si z galavečera Českého lva v roce 2017 odnesl 12 sošek. A to bylo více než šokující pro filmové kritiky. Životopisné drama totiž nešlo ani do kina, a tak filmový kritik Pavel Sladký celý slavnostní večer považuje za pouhou reklamu na tento film.

    „Nepředpokládal jsem to. Předpokládal jsem, že se akademie tak zhruba v polovině případů přikloní k jiným filmům a rozdělí ceny tak nějak napůl mezi Masaryka a ty další tituly. Je ale možné, že někteří akademici například snímek Anthropoid nepovažovali za dostatečně český, a tak právě proto šly takřka všechny ceny Masarykovi,“ řekl v rozhovoru pro Radiožurnál filmový kritik Pavel Sladký.

    Filmový kritik Pavel Sladký zpražil film Masaryk na Českém lvu.
    Autor: archiv FDB, Marek Pátek, Pavel Machan, Martin Hykl

     

  • 2.

    2017: Kolaps Bartoškové na večírku

    Ve stejném roce na večírek Českého lva přijela záchranka! Manželce Jiřího Bartošky Andree se totiž udělalo špatně a zkolabovala. Podle hostů večírku zdravotníci Andreu Bartoškovou vyvedli zadním vchodem. „Pravděpodobně se jí udělalo špatně z vydýchaného vzduchu,“ popsal situaci zdroj deníku Blesk.

    Do Rudolfina okamžitě přijela záchranná služba. Bartoškovu ženu ale překvapivě neodvezli sanitkou. Odmítla to. Z večírku ji záchranáři odvedli bočním vchodem tak, aby nevyvolali příliš pozornosti. Andreu pak odvezli do Fakultní nemocnice Motol, kde se nechala vyšetřit. Bartoška na ni čekal před vchodem, kouřil jednu cigaretu za druhou, a když manželka s úsměvem na tváři vyšla, odjeli domů.

    Jiří Bartoška si odvezl manželku Andreu do nemocnice poté, co zkolabovala.
    Autor: Pavel Machan, Marek Pátek, Martin Hykl

  • 3.

    2017: Syn rabína se proléval, až se skácel

    Syn rabína Karola Sidona Daniel se pak na předloňských Českých lvech společensky unavil, a jak sám sdělil Blesku, na afterparty už nedošel. Skončil totiž ležící pod schody Rudolfina. Co těžkopádnému konci na chodníku předcházelo?

    Dany, jak ho nazývají jeho známí a kamarádi, si nechal nalévat alkoholický mok přímo z lahve do úst, až měl úplně mokrou košili a pod ním se na podlaze Rudolfina vytvořila kaluž. 

    To, že jsou bublinky zrádné, se už ví dávno. A Daniel jejich sílu pocítil také. A to přímo na chodníku před Rudolfinem, kde se zhroutil obličejem k zemi – a nebyl schopen stát na vlastních nohách. Nakonec ho museli kamarádi zvednout a odvléct pryč.

    Syn Karola Sidona se nezřízeně opil na Českých lvech.
    Autor: Pavel Machan

     

  • 4.

    2017: Rozjetý mejdan a válení po zemi

    Rabínův syn Daniel Sidon nebyl zdaleka jediný, kdo to na Českých lvech přehnal s alkoholem. Hosté si totiž udělali tak divoký mejdan, jaký pražské Rudolfinum předtím nezažilo. Někteří se zřídili tak, že nemohli ani chodit. Váleli se po chodníku, měli bezvládné nohy, a jedna slečna dokonce upadla obličejem k zemi ze schodů.

    Jistého mladíka museli kamarádi táhnout, nakonec se jim vysmekl a upadl na zem. Jiná dívka zase seděla na schodech, ale ani tak neudržela rovnováhu a skácela se k zemi tak, že se obličejem přitiskla k chodníku. Další dívka sebou také sekla na zem a jen nechápavě zírala, kde to je. Pod schody si ustlal také muž, kterému se zapletly nohy.

    Opilí lidé se po večírku na Českých lvech váleli na zemi a padali jako hrušky.
    Autor: Pavel Machan, Marek Pátek, Martin Hykl

     

  • 5.

    2017: Zákaz pro Josefa Klímu

    Za roky práce s ním zametli jako s hadrem. Scenárista a uznávaný reportér Josef Klíma (65) v roce 2017 chyběl na udílení cen Český lev. Nedali mu lístky a Klíma to považuje za největší urážku v životě.

    Dlouholetý člen České filmové a televizní akademie se opozdil s placením ročního příspěvku 200 korun. Tento »hřích« se autorovi seriálů Expozitura a Atentát a například filmu Nahota na prodej pořádně vymstil. Následoval totiž tvrdý trest.

    „Ano, lístky jsem nedostal, protože jsem pozdě zaplatil příspěvek,“ potvrdil informaci Blesku sám Klíma. „Teď se trochu cítím jako v dávných dobách, kdy někdo jednou nezaplatil ROH, a proto nedostal na Vánoce kolekci,“ dodal tehdy. Nutno dodat, že o rok později už na večírku nechyběl. Asi zaplatil příspěvek včas...

    Scenárista Josef Klíma nedostal vstupenky na Českého lva.
    Autor: Alexandr Malachovský, David Malík a archiv Blesku

     

  • 6.

    2017: Nestyda Vilhelmová ukázala rozkrok

    V dlouhých bílých šatech vypadala tak jemně. Ale jen do chvíle, než vstoupila na pódium, kde předávala jednu z cen Český lev. Herečka Tatiana Vilhelmová (38) během chůze odhalila nejenom celou nohu, ale skoro i rozkrok! Jednoduché bílé šaty měly totiž dost vysoký rozparek, který při chůzi odhaloval celou nohu. A stačilo málo a odhalil by toho ještě víc!

    Vysoký rozparek ukázal víc, než asi Táňa chtěla.
    Autor: Martin Hykl, Pavel Machan

  • 7.

    2018: Polívka pospíchal na záchod

    Zatímco v roce 2017 problémy působil hlavně alkohol, předloni naopak Bolku Polívkovi dost zavařil fakt, že zrovna abstinoval. Celý večer byl o vodě a už před přenosem tím trpěl, jelikož si potřeboval nutně odskočit. „Prosím, netušíte, kde najdu toalety? Ale rychle, nebo se stane neštěstí,“ prosil loni herec barmana.

    Na následném večírku se navíc moc dlouho nezdržel. Možná i proto, že nemohl pít, on sám ale tvrdil něco jiného. „Můj syn má zítra zápas za basketbalový tým Vyškova a jedu ho podpořit, tak musím brzy domů,“ vysvětloval.

    Bolek Polívka vyrazil na předávání cen Český lev.
    Autor: archiv Blesku

  • 8.

    2018: Cukrující bigamista Janeček

    O pořádný poprask se na předloňském předávání postaral miliardář Karel Janeček, který je známý svým mnohoženstvím. Tehdy se ale paradoxně předváděl jako ukázkový a po uši zamilovaný manžel. Vyvedl totiž svoji choť, Tunisanku Mariem Mhadhbi, a předvedl s ní pořádnou zamilovanou show. Pořád ji líbal a dokonce ji zvedl i do náručí, až odhalil její rozkrok. Nemluvě o jeho rukách šátralkách.

    Přitom toto jeho řádění přišlo zhruba půl roku poté, co světu oznámil, že kromě oficiální manželky si našel ještě milenku Liliu Khousnoutdinovou, s níž se nechal oddat rituálním obřadem v Bhútánu a rovnou s ní zplodil i dítě. Holedbal se, jak to Mariem vzala v klidu, posléze začal do společnosti brát střídavě obě dámy. Jenže poté, co na Lvech dokazoval neutuchající lásku s Mariem, už se po ní zem slehla. Nastala krize a nyní se dvojice rozvádí. S Liliou zatím stále je a mají spolu malou dcerku.

    VIDEO: Karel Janeček s manželkou: Demonstroval svoji lásku!

    Video
    Video se připravuje ...

    Karel Janeček po návratu k manželce: Demonstroval svoji lásku! David Turek, Lukáš Červený

  • 9.

    2018: Prachy místo ubrousku a bosý Sláma

    Zatímco obvykle spíš člověka upoutají na červeném koberci krásné dámy v úchvatných róbách, předloni překvapili hlavně pánové. Vojta Dyk, který dorazil s partnerkou Táňou Vilhelmovou, vynesl totiž poměrně netradiční outfit - dost výrazný květovaný smoking a navíc místo kapesníčku použil pětitisícovou bankovku. Těžko říci, zda se jednalo o recesi, nebo měsíční kapesné. Ovšem na baru se pilo zadarmo, a tak peníze nepotřeboval. Jen krátce poté navíc stejné sako oblékl do pořadu Všechnopárty i Osmany Laffita.

    Vojta Dyk a Tatiana Vilhelmová na Českých lvech
    Autor: Foto: ČT, Profimedia.cz, archiv
    Osmany Laffita ve Všechnopárty
    Autor: Foto: ČT, Profimedia.cz, archiv

    Zvědavé pohledy přitahoval i režisér vítězného snímku Bába z ledu Bohdan Sláma, který byl celý večer bos. Přebíral tak i ceny. „Je to z úcty k lidem, kteří se otužují, tímto jsem jim chtěl vzdát čest,“ přiznal tehdy. Dost ale riskoval, protože se v Rudolfinu ten večer rozbíjela jedna sklenička za druhou a hrozilo mu ošklivé pořezání.

    Vyhlášení cen Český lev za rok 2017
    Autor: Paparazzi

  • 10.

    2018: Dekolt Mišíkovy holky

    Zahanbit se ale předloni nedaly ani dámy, jejichž nekorunovanou královnou se ten večer stala tehdejší partnerka Adama Mišíka, modelka Diana Kratochvílová. Vytasila se totiž s takovým dekoltem, že se z toho přítomní pánové asi pořádně orosili. Tehdy si ji ještě hlídal partner, ovšem loni dvojice oznámila rozchod. 

    Adam Mišík s přítelkyní Dianou
    Autor: Blesk - P. Machan, M. Pátek, D. Kundrát

    Jindy odvážná Jitka Čvančarová, která se odvázala a dekoltem upoutala hlavně ve Varech v roce 2017, ovšem další rok přišla pro změnu zahalená pomalu od hlavy k patě. Před zaplněným sálem Rudolfina pak odtajnila důvod - byla tehdy těhotná a čekala své druhé miminko. „Ano, jsme dva,“ řekla v přímém přenosu a pohladila si bříško. V půlce července pak porodila synka Theodora.

    Vyhlášení cen Český lev za rok 2017
    Autor: Paparazzi

  • 11.

    2018: Útoky na Zemana

    V několika děkovných proslovech pak také v roce 2018 zazněly politické narážky a výtky vůči prezidentu Miloši Zemanovi. „Moc vám všem děkuji a jsem moc ráda, že Českého lva vysílá Česká veřejnoprávní televize, která nepatří žádnému oligarchovi, ale patří nám občanům,“ zahájila kanonádu Olga Sommerová„Od Českého lva si slibuji, že to s tou naší českou krajinou dopadne dobře,“ přidala se pak například i Petra Špalková. Ještě dlouhou dobu se řešilo, proč umělci vytahují v přímých přenosech i politiku.

    Český lev: Cenu za nejlepší dokument převzali režisérka Olga Sommerová a producent Pavel Berčík za snímek Červená
    Autor: ČTK

  • 12.

    2018: Lagerfeld Kaiser

    Do filozofických ani politických debat se vůbec nepouštěl herec Oldřich Kaiser, jehož projev byl asi nejoriginálnější a nejpodivnější z celého večera. „Lajkuju, lajkuju. To je samý lajk. A více o mé řeči na stránkách www.hrcprc.cz, heslo Me Too,“ pronesl totiž poté, co převzal svého druhého Českého lva v životě - za vedlejší roli ve snímku Po strništi bos. Herec navíc překvapil i vzhledem, na který u něj nejsme zvyklí. S culíkem totiž připomínal v té době ještě žijící módní ikonu Karla Lagerfelda, který shodou okolností loni v únoru zemřel. 

    Už tradičně dokázal všechny zaujmout komik a herec Oldřich Kaiser (62), který si už podruhé došel pro lva, tentokrát za svůj výkon ve filmu Po strništi bos. Upoutal hlavně svým vzhledem, který se nápadně podobal módnímu návrháři Karlu Lagerfeldovi (84).
    Autor: archiv Blesku

    Předávání cen Český lev za rok 2017
    Autor: M. Pátek, D. Kundrát, P. Machan

     

  • 13.

    2018: Ach, ty schody!

    Z celebrit se sice v roce 2018 nikdo na Lvech nezlinkoval tak, že by nedošel domů, ovšem večírek byl i tak dost bujarý. Odchody se opět některým hostům nepodařily. „Kdo sem dal ty schody,“ říkali si asi, když se před Rudolfinem vyváleli.

    Osudové Rudolfinum
    Autor: Pavel Machan, Marek Pátek

    Fotogalerie
    226 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy