Konference začala po šesté hodině večerní našeho času pěkným videem ve stylu filmových titulků z 80. let. První, kdo přišel na podium, nebyl samozřejmě nikdo jiný než šéf Applu Tim Cook (58). Dočkal se hlasitého a pořádně dlouhého potlesku.

Jak asi tušíte, dnes to bude zcela jiná konference,” prohlásil sympatický boss gigantu, který se netají svou homosexuální orientací. Hned vzápětí začal představovat služby, které firma nabízí. A že toho nebylo málo.

Zprávy Apple News

Cook se pochválil úspěchem Apple News. Ty se s 5 miliony přečtenými články staly nejpopulárnější zpravodajskou aplikací na trhu. Novinka Apple News+ bude nabízet i časopisy. V Česku aplikace zatím dostupná nebude. Stát bude v přepočtu asi 230 Kč.

Dále byla představena digitální peněženka Apple Pay, bude k dispozici v 40 zemích světa. „Dnes představujeme zcela novou službu s názvem Apple Card,“ pronesl pak Cook. Její výhodou má být rychlost vyřízení žádosti o kartu a cashback, tedy navrácení peněz za nákup ve výši dvou procent.

Dostupná bude v aplikaci Wallet. Služba nemá stát žádné poplatky. Karta Apple Card bude k dispozici i ve fyzické formě. Hráče potěšilo uvedení aplikace Apple Arcade. Jde o předplacené hraní her. Partnery budou společnosti jako Konami, Sega, Disney nebo LEGO.

Filmová pecka Apple TV+ 

S předplatným získají hráči přístup k více než 100 hrám pro mobily, tablety i obývací pokoj.  Očekává se, že Apple Arcade bude k dispozici i v Česku. Další novinkou je Apple TV+. Televizní službu plnou kvalitních filmů a pořadů představil Steven Spielberg, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston nebo Steve Carell.

Fotogalerie
26 fotografií