Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bude na krmení i výběhy. Aukce Blesk tlapek vynesla deset tisíc pro psí útulky

Autor: Ivan D. Hladík, uá, kl - 
28. března 2019
05:50

Zpříjemnit často těžký osud pejsků a koček v útulcích. To byl hlavní smysl unikátní aukce košil s podpisy 24 českých herců, zpěváků a dalších, kteří se s projektem Blesk tlapky do akce zapojili. Chlupáči si díky těm, kteří peníze poslali, polepší o tisíce korun.

Předávání cen Český lev, červený koberec před Rudolfinem, čtyřiadvacet známých tváří a dva reportéři Blesku v akci. Tak vypadal začátek aukce na podporu vybraných útulků, za kterou stál projekt Blesk tlapky.

„Tak tohle mě baví a za to stojí přijít o pár minut později,“ pronesla herečka Tatiana Vilhelmová (40), než se i s manželem, hercem a zpěvákem Vojtěchem Dykem (33), přidali k dalším hvězdám a podepsali se přímo na košile reportérů Blesku Markéty Reinischové a Davida Turka.

Úderem úterní osmé hodiny ranní pak byla spuštěna aukce obou košil s bonusem pro nové majitele, jímž jsou poukazy na ušití košile na míru od krejčovské firmy Bernhardt v hodnotě pět tisíc korun. Přihazovat se dalo do středečního poledne, kdy bylo jasno! Útulky Rafael, o. p. s., z Hamru u Českých Budějovic a AniDef ze Žimu na Teplicku si rozdělí částku 10 tisíc korun.

Peníze pomůžou i tuctu štěňat

Velkou radost měli v obou útulcích, do kterých poputuje výtěžek z aukce dvou košil s podpisy slavných herců. V Rafaelu pomůžou tyto peníze vybudovat nové výběhy, v AniDefu zase nakrmí čerstvě narozená štěňata.

Rafael, o. p. s., založila v Hamru u Českých Budějovic Iva Volková jako domov pro týrané, nechtěné, staré a nevyléčitelně nemocné psy.

„Finanční dar od Blesku mě hrozně potěšil, protože v těchto dnech budujeme nové velké výběhy pro našich osm svěřenců. Navíc nám teď přibudou další dva pejsci, takže se budou finance rozhodně hodit,“ řekla.

Radost z daru měli i v útulku AniDef v Žimu na Teplicku, který v roce 2017 založila a vlastníma rukama vybudovala parta nadšenců se společnou láskou ke zvířatům. Nyní se starají o desítky koček i psů včetně fenky Kimmi, která se dostala do útulku březí a nedávno v něm přivedla na svět štěňátka.

„Peníze z dražby zaplatí krmení pro tato štěňátka, kterých se narodilo dvanáct. Než půjdou do adopce, budou potřebovat i veterinární péči, takže finance určitě využijeme,“ řekla Kristina Nowakowska. Blesk tlapky se příští týden do obou útulků rozjedou, aby tam šeky s vydraženými částkami předaly.

Co jsou Blesk tlapky?

Blesk tlapky je projekt Blesku, který má za cíl spojit všechny slušné pejskaře a tvrdě bojovat proti množírnám, překupníkům a zoomafii. Spolu s europoslancem a předsedou TOP 09 Jiřím Pospíšilem usilují například o novelu trestního zákoníku, která by měla zavařit nelegálním množírnám a notně zpřísnit sankce za týrání zvířat, dohlížejí, aby viníci neunikli potrestání. Podporují také útulky a spolky, pomáhají opuštěným, nechtěným a týraným zvířatům, sledují jejich příběhy až do šťastného konce.

majojo ( 31. března 2019 23:21 )

Celé týdny dělá bulvár randál, že by to mrtvého psa probudilo a nakonec z toho vypotí deset tisíc? To dá leckdy na konto útulku soukromník ze svého a nedělá kolem toho vlny ani se nesnaží získat sympatie víceméně zadarmo. Tou svojí předstíranou pomocí akorát urážíte lidi, kteří pro zvířata něco opravdu dělají.

bibijana ( 28. března 2019 18:13 )

Co to je deset tisíc, jenom mini pakatel. To magistrát města Brna dá několik desítek miliónů dotace na víkendovou akci boháčů - VC motocyklů. Podělanej svět!

Zobrazit celou diskusi