Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Namol opilý šofér chtěl přelstít policisty. Do úst si nastříkal deodorant

Autor: Mii - 
31. března 2019
08:36

K neobvyklému kroku se uchýlil řidič v americkém státě Jižní Karolína, který chtěl před policejní hlídkou skrýt, že je značně posilněn alkoholem. Když na něj strážníci mávli, aby zastavil, urychleně si do úst stříkl deodorant s nadějí, že pach skryje. Nic ovšem neskryl a policisté jej zatkli.

Případ se odehrál v oblasti Spartanburg, kde 49letý Efren Mencia-Ramirez vzbudil pozornost dopravních policistů, když po jedné z místních silnic jel příliš rychle. Dali mu pokyn, aby zastavil, a zatímco se přibližovali, Ramirez sáhl po deodorantu značky Axe a stříkl si jej do úst s cílem zakrýt svoji opilost.

Jeho plán ovšem nevyšel, že je zcela „namol“ bylo zřejmé už při prvním pohledu na jeho osobu. Mezi nohama měl otevřenou plechovku piva a na zadních sedačkách se povalovalo dalších devět prázdných. Otevřená byla ještě jedna a pak vezl jednu uzavřenou.

Muž podle policejní zprávy zle páchl alkoholem, tudíž deodorant jej zachránit nedokázal. Nedokázal ani srozumitelně mluvit a chodit rovně. Policisté jej na místě zatkli kvůli podezření z řízení pod vlivem a odvezli na služebnu, kde nadýchal dvojnásobné povolené množství pro manipulaci s vozidlem. V Jižní Karolíně lze řídit maximálně s 0,8 promile v krvi, řidiči komerčních vozů mají limit 0,4 promile.

Nakonec byl z řízení pod vlivem alkoholu obviněn, plus z vlastnění neplatné poznávací značky a absence pojištění auta. Policisté zmínili, že s tak zvláštním případem se dlouho nesetkali. Uvedli také, že Ramirezova snaha s deodorantem byla zcela mimo, protože deodoranty Axe obvykle obsahují alkohol.

Zobrazit celou diskusi