Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přeražený nos, amputovaná chodidla i stará jizva: Policie pátrá po jménu nalezené mrtvoly

Autor: dce - 
29. března 2019
16:45

Již téměř čtyři roky pátrá policie po identitě mrtvého muže, jehož ostatky byly nalezeny v lese nedaleko Kněžpole. Muž měl několik nápadných identifikačních znaků, včetně přeraženého nosu či amputovaných částí chodidel. Neznáte ho?

„Muž, který tady v sprnu 2015 prořezával náletové dřeviny, našel části lidské kostry včetně oblečení,“ řekla v pořadu Na Stopě policejní mluvčí Milena Šabatová.

Kosti byly rozmístěny na několika metrech, na čemž se podepsala zvěř, počasí a povětrnostní podmínky. Oblečení bylo poházené na různých místech. Mrtvý u sebe neměl doklady ani jiné předměty, díky kterým by ho policisté mohli identifikovat. Na sobě měl kraťasy a tričko s dlouhým rukávem s výšivkou papouška.

„Všechny poznatky nasvědčují tomu, že muž zemřel v letním období,“ uvedla Šabatová. Tělo zde leželo zhruba rok, tedy od léta 2014.

„Při pitvě jsme zjistili, že tento člověk měl deformaci nosu doleva, které si nemohl nikdo nevšimnout,“ popsal soudní lékař Svatopluk Loyka. Muž měl navíc zranění na levé tváři, po kterém mu zůstala jizva. „Jeho horní čelist byla absolutně bezzubá a už to pravděpodobně trvalo delší dobu, v dolní čelisti z celkového počtu zubů šestnácti, byly po každé straně čtyři zuby.“ Stomatologická identifikace tedy nemohla být využita.

Loyka také dodal, že muž prodělal operaci hrudníku po vícečetných zlomeninách v této lokalizaci. Zvláštní je, že poranění byla ošetřena způsobem, který se již dlouho nevyužívá. „Tento člověk měl amputaci části chodidel, je možné, že ta amputace byla provedena až za nártními kostmi, protože jsme obě patní kosti identifikovali.“ 

Takového člověka ovšem policisté nenašli v databázi pohřešovaných osob, podobně to dopadlo i s profilem DNA.

Pokud muže poznáváte, můžete se policistům ozvat na linku 158 či na telefonní číslo kriminalistů z Uherského Hradiště 724189042.

HledacPravdy ( 29. března 2019 17:02 )

Nebyl to Srstka? Už dlouho jsem ho v TV neviděl..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání