Narodila se ve čtvrtek a první dny žila jen se svou mámou. „Chtěli jsme, aby si na sebe obě zvykly. Po pár dnech jsme k nim připojili i otce. Spojení proběhlo bez problémů a nyní jsou již všichni tři k vidění ve výběhu společně,“ uvedla mluvčí zoo Marie Blahová.

Druhý porod i následná adaptace mláděte proběhly podle zoologů bez problémů. „Prvoodchovy bývají u tohoto druhu komplikovanější. První mládě jsme museli přikrmovat, ale u tohoto mláděte již vše proběhlo přirozeně a od začátku pije mateřské mléko bez problémů,“ upřesnila zooložka Zdenka Vavrysová.

Zůstane bez jména

Malá velbloudice zůstane bezejmenná. „Reagujeme tak na současný světový trend nepojmenovávat zvířata a polidšťovat je. Lidé si tak snáze uvědomí, že se jedná o zvířata,“ vysvětlila mluvčí zoo.

Rodiče tvořící chovný pár přišli do hodonínské zoo v roce 2013. Samice pochází z liberecké zoo a samec ze safariparku Beekse Bergen v Holandsku. Oba se narodili v roce 2012. Před jejich příchodem chovala Zoo Hodonín velbloudy jednohrbé, jejichž chov byl po úhynu chovné samice ukončen.

VIDEO: Shodou okolností mají velbloudí přírůstek i v plzeňské zoo.