„Mladá žena byla po ošetření a zafixování odvezena s těžkým zraněním na urgentní příjem bohunické kliniky. Dva mladí muži a další mladá žena byli s lehčími poraněními převezeni do dalších nemocnic,“ řekla mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Postavení vraků po nehodě odpovídá podle policie domněnce, že auta havarovala ve vysoké rychlosti. „Více budeme vědět, až se podaří vyslechnout zraněné řidiče,“ řekl Blesku policista David Chaloupka.

Před rokem řidič zemřel

Téměř na den přesně před rokem v centru Brna při podobné noční honičce zlaté mládeže zahynul mladík (†22) v luxusním mercedesu. Dvě dívky se tehdy těžce zranily. Podle jednoho ze svědků šlo o nelegální závody aut, která se ve vysoké rychlosti předjížděla v centru města.

„Mercedes se řítil Štefánikovou ulicí po tramvajovém pásu a předjížděl všechny ty vozy najednou," popsal svědek. Řidič mercedesu prý tehdy nebezpečnou jízdou provokoval další mladíky. „Ostatní mladí hoši ho viděli, jak přidává plyn, tak přidali taky. Mohli tam mít tak 150 rychlost,“ dodal svědek nehody.

Vysokou rychlost tehdy zaplatil vlastním životem, když po střetu s bavorákem narazil do sloupu. „Řidič na místě zemřel a dvě spolujezdkyně utrpěly těžká zranění,“ uvedla tehdy policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

VIDEO: Starosta městské části Brno Bohunice Antonín Crha zveřejnil na svém facebookovém profilu záběry nehody tramvaje a trolejbusu, ke ketré došlo na apríla a vyžádala si 40 zraněných.