Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Důchodkyni (†64) zaživa uvařila voda z rozbitého horkovodu! Její syn (39) bojuje o život

Autor: chal - 
10. dubna 2019
16:54

Obzvlášť trýznivou smrtí zemřela 64letá důchodkyně z ruského Petrohradu. Na ulici před jejím bytem došlo k havárii horkovodu a z trubky přímo pod jejím oknem začal stříkat silný proud vody. Vařící gejzír rozbil okno jejího bytu a začal stříkat i dovnitř. Seniorka se podle místních médií »uvařila zaživa« a na místě zemřela.

Obyvatelům Petrohradu se naskytl výjev jako z apokalyptického filmu. Jednu z místních ulic zaplavila vařící voda a změnila ji ve smrtící řeku, ze které zlověstně stoupala pára. V bezprostředním okolí se tvořily krátery a ze země stříkala horká voda. To vše způsobilo prasklé potrubí teplovodu. Naštěstí k němu došlo ve dvě v noci, kdy byly ulice prázdné, stát se to přes den, obětí mohlo být více.

Seniorce už bohužel záchranáři nemohli pomoci. Hrozivé popáleniny a šok utrpěl i její 39letý syn, který v zaplaveném bytě spal také. Záchranáři ho převezli ve velmi vážném stavu do nemocnice, kde bojuje o život.

Tragický případ místním připomněl sedm měsíců starou událost, kdy po nehodě horkovodu v centru Petrohradu masa vody usmrtila dva muže, kteří seděli v kavárně. Obyvatelé ruského města se bojí, že k další nehodě může dojít každou chvílí. „Proboha, co se to v Petrohradu děje? Žiju v přízemí, co mám dělat? Zabarikádovat okna?“ ptal se na sociální síti jeden z obyvatel města Nikita Julgušev s tím, že zvažuje prodej bytu. „Od teď se v klidu nevyspím,“ uzavřel.

offline ( 10. dubna 2019 18:11 )

Nu što, nas mnogo...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání