Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Radost v útulcích! Peníze z aukce Blesku zajistí péči pro štěňata a výběhy pro týrané psy

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
13. dubna 2019
05:10

Deset tisíc korun, takový byl výtěžek jedinečné aukce dvou košil s podpisy 24 českých hereckých hvězd, jejímž cílem bylo zpříjemnit život nechtěným, týraným a opuštěným psům a kočkám. Blesk tlapky jej věnovaly útulkům Rafael v Hamru u Českých Budějovic a AniDef v Žimu na Teplicku. 

Podpisy na košile od krejčovské firmy Bernhardt nasbírali přímo na červeném koberci před Rudolfinem během předávání cen Český lev reportéři Blesku Markéta Reinischová a David Turek. Obě košile s podpisy Jiřího Bartošky, Ivany Chýlkové, Simony Babčákové, Anny Polívkové, Jiřího Macháčka nebo partnerů Tatiany Vilhelmové a Vojty Dyka pak šly do aukce, kde se podařilo každou z nich vydražit za 5000 korun.

Dámská košile zůstává v redakci, vydražil ji totiž šéfredaktor Radek Lain, druhou, pánskou, si odnesl Roman Dell Dámská košile zůstává v redakci, vydražil ji totiž šéfredaktor Radek Lain, druhou, pánskou, si odnesl Roman Dell | Martin Přibyl

Peníze pomohou

Dámská košile zůstává v redakci, vydražil ji totiž pro ni šéfredaktor Radek Lain, druhou, pánskou, si odnesl Roman Dell. Peníze za ně získané odešly na účty útulků Rafael o. p. s. v Hamru u Českých Budějovic a AniDef v Žimu na Teplicku. Reportérky Blesk tlapek teď zástupcům obou těchto zařízení předaly symbolické šeky.

Druhý šek převzala zakladatelka útulku Rafael o. p. s. Iva Volková, která se stará o staré, nemocné a handicapované psy Druhý šek převzala zakladatelka útulku Rafael o. p. s. Iva Volková, která se stará o staré, nemocné a handicapované psy | Jana Ulrichová

Výběhy pro psy

„Za příspěvek mockrát děkujeme. Výtěžek použijeme na nové výběhy pro větší pejsky, kteří se nesnesou s ostatními, a proto musí být od nich odděleni. Budeme pro ně dělat dva velké výběhy, peníze z aukce košil se nám na proto budou velmi hodit,“ řekla zakladatelka útulku Rafael o. p. s. Iva Volková, která se už několik let stará o staré, nemocné a handicapované psy. „Opravdu za to moc děkujeme,“ dodala.

Péče o štěňata

Radost z pětitisícového příspěvku měli i v útulku AniDef, kde se starají o opuštěné psy a kočky. „Celý tým z toho máme velkou radost. Dražitelům děkujeme a doufáme, že se podobnou akci třeba ještě někdy do budoucna podaří zopakovat, protože pejsků, kteří potřebují naši pomoc, bohužel neubývá,“ řekla zástupkyně útulku Monika Viduna Hasová. Dodala, že peníze využijí na veterinární péči pro dvanáct štěňátek, která v útulku přivedla na svět zachráněná fenka Kimmi.

Výtěžek z dražby jedné z košil darovaly Blesk tlapky útulku AniDef v Žimu na Teplicku Výtěžek z dražby jedné z košil darovaly Blesk tlapky útulku AniDef v Žimu na Teplicku | Jana Ulrichová

Nemohla už přihlížet

Útulek Rafael, o. p. s. založila v roce 2013 Iva Volková jako domov pro týrané, nechtěné, staré a nevyléčitelně nemocné psy, protože, jak sama říká, nedokázala už nečinně přihlížet jejich utrpení. Využívá v něm své zkušenosti s rehabilitacemi, masážemi a léčením psychických traumat pejsků. Její svěřenci zde mají k dispozici ekologické, vytápěné boudy zařízené jako pokoj s možností výběhu.

Druhý šek převzala zakladatelka útulku Rafael o. p. s. Iva Volková, která se stará o staré, nemocné a handicapované psy Druhý šek převzala zakladatelka útulku Rafael o. p. s. Iva Volková, která se stará o staré, nemocné a handicapované psy | Jana Ulrichová

Spojila je láska ke zvířatům

Útulek AniDef v Žimu na Teplicku založila parta nadšenců, které svedla dohromady láska ke zvířatům. Společnými silami zařízení pro psy a kočky, které oficiálně funguje od července 2017, zrekonstruovali a nyní se v něm starají o desítky zvířat. Ujali se i koček odebraných z množírny v Neratovicích, které byly vážně nemocné. Všechny postupně vyléčili a dali do takové formy, že nyní už mohou odejít do nových domovů.

 

Linkavera ( 15. dubna 2019 20:19 )

Mínus 20 kg za dva týdny! Bříško zmizí bez poškození zdraví! Potřebujete >>>> www.SlimExtrem.com

majojo ( 14. dubna 2019 09:52 )

Tak si domluv v útulku, že zaplatíš u veterináře účet za konkrétní operaci konkrétního zvířete. Jistotu nemáš ani když kupujeě rohlík.

majojo ( 14. dubna 2019 09:49 )

Získat pět tisíc pro dvacet nemocnejch pejsků, taky skáču radostí do stropu a lížu panstvu boty vdščností.

tmspetr ( 13. dubna 2019 13:42 )

[]-Najděte nahé ženy ve vašem městě zde : Ej.Uz/Zeny

nemok ( 13. dubna 2019 10:57 )

Tak sláva. O pejsky je postaráno. Teď ještě sehnat peníze na nemocné děti kterým pojišťovna nechce platit léčbu.

Zobrazit celou diskusi