S velmi netradičním výzkumem, o kterém informoval britský Daily Mail, přišli vědci z Univerzity Západní Austrálie (University of Western Australia). Vědátoři zkoumali vzhled a velikosti varlat 100 druhů zvířat a lidí k tomu. Kulky některých tvorů byly velké jako zrníčka pepře, jiné zase jako tenisové míčky.

Dlouhá hříva = malé vejce

Vědci pak přišli s tvrzením, že zvířata, která mají dlouhé hřívy nebo hustá barevná opeření, vlastní mnohem menší varlata, než tvorové s méně výrazným a křiklavým vzhledem. Primatolog a spoluautor studie Dr. Cyril Grueter říká, že mezi vzhledem a velikostí varlat existuje jasná a nepopiratelná spojitost.

Některé druhy primátů soutěží o přízeň okázalým vzhledem jako vousy, hřívami, plášti a líci a nejrůznějšími odstíny barev ve tváři a na kožiších. Jiní jsou nevýrazní a vypadají průměrní muži. Toto zjištění jasně ukazuje, že můžete být hodně ukrášlení nebo dobře vybavení, ale těžko obojí,“ prohlásil.

Tok macho energie

Zjednodušeně a laicky řečeno je tak u mužů macho energie přesměrována buďto do vzhledu nebo do velikosti obsahu jejich šourků. Každý samec se přitom podle vědců snaží, aby zplodil potomka. Sluší se také dodat, že výzkum pojednává o velikosti varlat, nikoliv penisů.

Fotogalerie
7 fotografií