Za službu s názvem Disney Plus si společnost bude měsíčně účtovat 6,99 dolaru, zatímco internetová televize Netflix nabízí své měsíční předplatné za 13 dolarů. Diváci Disney Plus budou moci shlédnout například sérii Hvězdných válek nebo seriál Simpsonovi a stovky dalších seriálů a filmů. Bude je možné i stáhnout a sledovat offline.

Novinky od Marvelu

V nabídce bude i celá řada komiksových seriálů. Oficiálně potvrzeným je The Falcon and The Winter Soldier, v němž si své role zopakují hvězdy z Avengers Anthony Mackie a Sebastian Stan. V dalším seriálu WandaVision se fandové opět setkají s Elizabeth Olsen jako Wandou Maximoff and Paulem Bettany v roli Visiona. Seriál Marvel’s What If…? pak bude animovaný.

Po americkém startu 12. listopadu by se služba měla do dvou let rozšířit i do Evropy a Asie. Koncern odhaduje, že do roku 2024 bude mít 60 až 90 milionů zákazníků. Exkluzivně chce nabízet pořady pocházející z vlastního studia, které stáhne z nabídky Netflixu a dalších rivalů. Netflix má v USA asi 60 milionů zákazníků.

O slovo se hlásí i Apple

Na podzim letošního roku se chystá přijít na trh s vlastní streamovací službou i společnost Apple. Cenu, jakou hodlá konkurovat, prodejce chytrých telefonů zatím neoznámil. Slibuje ale exkluzivní pořady, na nichž bude spolupracovat s hollywoodskými hvězdami, jako je režisér Steven Spielberg nebo herečky Reese Witherspoonová a Jennifer Anistonová, napsala agentura DPA.

Fotogalerie
9 fotografií