Od Kim Kardashianové jsme zvyklí na ledacos, takové rozhodnutí by od ní ovšem čekal skutečně málokdo. Trojnásobná mamina se pustila do studií, aby se mohla stát právničkou. Závěrečná zkouška, která otestuje, jestli se jí to podaří, je naplánována na rok 2022.

V rozhovoru pro Vogue černovláska prozradila, že bude první rok zadarmo pracovat jako stážistka v advokátní kanceláři. Uvědomila si, že může být u velké změny, a chce přispět k lepšímu světu. „Čeká mě čtyřleté studium, které zabere minimálně osmnáct hodin týdně. Každý měsíc budu mít různé testy a zkoušky. A za rok budu mít první závěrečnou zkoušku. Když se mi podaří ji složit, budu moci ve studiu pokračovat,“ pochlubila Kim.

Dokonce i v jejím ročníku se našli studenti, kteří Kim od studia odrazovali a radili jí, ať se drží svého. Stejně neúprosný byl i internet a sociální sítě. „Viděla jsem komentáře od lidí, kteří říkají, že mě sem dostaly peníze a mé postavení, ale není tomu tak. Chtěla bych, aby lidé chápali, že pro splnění snu neexistují hranice. U státní zkoušky je nezajímá, kdo jste,“ mudrovala Kardashianová.

Nutno podotknout, že ve čtyřech státech v USA není zapotřebí vysokoškolský diplom, k tomu, aby se člověk mohl stát právníkem. Jedním z nich je právě Kalifornie, kde Kim bydlí, a tak má dveře otevřené. „O víkendech jsem teď odtržená od dětí a studuji. Přes týden pracuji, uložím děti ke spánku a pak se jdu učit. Tento týden musím napsat esej o nedbalosti. Držte mi palce,“ píše Kim na svém instagramu u fotografie, kde s dalšími studenty pilně studuje. 

Kim Kardashianová má na instagramu 137 milionů sledujících a její hodnota je vyčíslena na 350 milionů dolarů (přibližně 8 miliard korun), do konce života tak vlastně vůbec nemusí pracovat. Její touha stát se advokátkou je tedy hnána pouze vlastním chtíčem. Její tatínek byl také právník, který obhajoval později odsouzeného vraha O. J. Simpsona (71) v ostře sledovaném procesu celou Amerikou.

„Prostě jsem chtěla možnost bojovat za lidi, kteří zaplatili své dluhy společnosti. Cítila jsem, že by měl být jiný systém, a tak bych ho chtěla pomoci opravit. A když budu vědět víc, můžu udělat víc,“ vysvětlila Kim důvod tak zásadní změny v jejím životě. 

VIDEO: Kim Kardashianová poprvé ukázala třetí dítě! Ve videu své sestry Kylie

Video
Video se připravuje ...

Kim Kardashianová poprvé ukázala třetí dítě! Ve videu své sestry Kylie 

Fotogalerie
102 fotografií