„Opravdu jsem si užíval roli bastarda,“ prohlásil Richard Madden v narážce na postavu Johna Reida (69), bývalého manažera a zároveň milence světoznámého zpěváka a skladatele Eltona Johna, kterého si zahrál ve filmu Rocketman. Ten by měl do našich kin vstoupit koncem května. Jeho protějšek tam zosobní mladý anglický herec Taron Egerton (32), který se proslavil především jako rebelující Eggsy ve špionážní komedii Kingsman: Tajná služba a Kingsman: Zlatý kruh.

To, že musí před kamerami líbat muže, Maddenovi prý vůbec nevadilo. Před kamerami ostatně musel během své herecké kariéry nejednou předvádět sexuální scény nejen se ženami, ale i s muži, například v životopisném snímku Neobyčejný život Boy George. Tam byl objektem jeho zájmu Douglas Booth (26). „V jednom z těchto případů máte pak poškrábanou tvář od vousů, ne? To je asi jediný rozdíl. Jinak tam žádný není, prostě jenom vyprávíte příběh,“ prohlásil s nadhledem herec.

V soukromí však Madden dává přednost spíše ženám, i když před časem se rozešel s hereckou kolegyní Ellie Bamberovou (21), se kterou randil osmnáct měsíců, a od té doby je single. A protože má tvář svůdníka a v kvádru mu to velice sluší, není divu, že se o něm v poslední době stále častěji hovoří jakožto o nejžhavějším adeptovi na nového filmového Jamese Bonda. Body získává mimo jiné i za to, že je Skot – podobně jako jeden z nejoblíbenějších představitelů agenta 007, Sir Sean Connery (88).

Madden samotný se však jako nástupce Daniela Craiga (51) necítí. „Je to jen takový humbuk. V televizi se brzy objeví nějaký nový britský seriál s jiným mladým hercem, a ten bude další dva měsíce příštím Jamesem Bondem,“ myslí si Madden, který je právě v současné době hvězdou seriálu Bodyguard. V něm se stará o bezpečí ministryně vnitra a jako veterán z Afghánistánu se musí poprat nejdříve se svými vlastními démony, aby mohl lépe chránit ženu, do níž se postupem času zamiluje.

Fotogalerie
20 fotografií