Kriminalisty do Divoké Šárky v Praze 6 zavedlo předchozí vyšetřování. Na místo se vypravili ve středu dopoledne a okolo půl druhé se potvrdily nejčernější obavy. Mámu roční holčičky a pětiletého chlapce našli mrtvou u nádrže Džbán. Ve čtvrtek pak přišla další zpráva. „Kriminalisté na místě předběžně vyloučili cizí zavinění na smrti ženy,“ řekl Blesku policejní mluvčí Jan Rybanský. Zda šlo o nešťastnou náhodu, či sebevraždu, teď musí určit nařízená zdravotní pitva, podle informací Blesku neměla žádná viditelná zranění.

Kdy žena zemřela a zda ji našli ve vodě, či na břehu, policisté nechtěli komentovat. Na místě, kde kriminalisté tělo ohledávali, je ale poměrně rušno, denně tudy projde spousta lidí. „Je zvláštní, že by si těla nikdo nevšiml,“ řekl Blesk.cz ve čtvrtek na místě jeden z rybářů.

Pokud se potvrdí, že šlo o sebevraždu, co ji k tomu mohlo vést? „V obecné rovině, podle výzkumů, je mateřský pud nejsilnější v životě. Pokud se potvrdí, že spáchala sebevraždu, musela k tomu mít nějaké mimořádné důvody, aby děti opustila. Těmi by mohlo být třeba propuknutí psychické choroby,“ řekl Blesku psycholog Karel Humhal. Mohl na to mít vliv i stres z náročné práce? „Těch aspektů, co člověka dožene k sebevraždě, je opravdu mnoho. Abych to mohl blíže okomentovat, musel bych znát podrobnosti,“ řekl psycholog Jiří Novák. 

Podle přátel Zuzana netrpěla žádnou psychickou nemocí. „Byla to veselá, úplně normální ženská,“ uvedla její kamarádka Kamila. Podle TV Nova měla úspěšnou kariéru, pracovala na manažerských postech ve firmách jak u nás, tak i ve Švýcarsku, nebo dokonce v Číně. S manželem Gustavem, který pochází z Peru, a dvěma dětmi žili v Praze.

Telefon nechala doma

Zuzana zmizela v neděli 14. dubna. Manžela Gustava políbila na rozloučenou a řekla, že se z lekce jógy, kam měla namířeno, vrátí v osm hodin. To bylo to poslední, co od ní slyšel. V 17:45 ji zachytily kamery, jak nastupuje do tramvaje číslo 9 na Lipanské na pražském Žižkově. Telefon nechala doma, u sebe neměla ani doklady, protože jí je nedávno ukradli na služební cestě. Měla namířeno na Národní třídu, tam však nikdy nedorazila. Divoká Šárka, kde bylo její tělo nalezeno, je odtud asi 11 kilometrů cesty.  

Zuzana nastoupila do tramvaje na Lipanské, našli ji mrtvou v Divoké Šárce.
Autor: Blesk.cz
Fotogalerie
31 fotografií