Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dívku zaživa upálili na příkaz ředitele školy! Sexuálně mě zneužíval, řekla před smrtí

Autor: ČTK - 
20. dubna 2019
07:55

Nusrat byla 18letá dívka, která měla celý život před sebou. Na budoucnost se připravovala v islámské škole v bangladéšském hlavním městě Dháce, kde na ni místo vzdělání číhala smrt. Koncem března na policii nahlásila, že ji ředitel opakovaně sexuálně obtěžoval. Byl zatčen, jeho stoupenci se na ní brutálně pomstili. Proti vraždě studentky se vzedmula vlna protestů.

Nusrat Džahan Rafiová krátce před smrtí řekla své rodině, že 6. dubna byla vylákána na střechu své islámské školy, kde byla maskovanými muži vyzvána, aby obvinění podané na policii odvolala. Když odmítla, byla spoutána, polita benzínem a zapálena. Zemřela v nemocnici o čtyři dny později v důsledku popálenin na 80 procentech těla.

Ohavný čin rozpoutal debatu o široce rozšířeném sexuálně motivovaném násilí na ženách, které je v této konzervativní muslimské zemi kvůli obavám žen ze společenského stigmatu zřídkakdy oznamováno státním orgánům.

Pohřbu Rafiové se zúčastnily desetitisíce lidí. Premiérka Hasína Vadžídová slíbila rodině Rafiové, že pachatelé budou potrestáni. Zatčeno bylo 17 lidí, kromě ředitele i několik studentů islámské medresy, kde dívka studovala.

Koncem března podala Rafiová trestní oznámení proti řediteli školy, který ji prý opakovaně sexuálně obtěžoval. Policie následně ředitele zatkla, což rozzuřilo jeho stoupence. Postavili se za něj i místní vlivní politici. Zadržení později vypověděli, že upálení, jež mělo vypadat jako sebevražda, nařídil z vězení sám ředitel.

"Hrůzostrašná vražda statečné ženy, které žádala spravedlnost, ukazuje, jak moc Bangladéš zanedbává oběti sexuálních útoků," uvedla organizace Human Rights Watch. "Smrt Nusrat Džahan Rafiové upozorňuje na to, že bangladéšská vláda musí brát oběti sexuálních útoků vážně a zajistit, aby se mohly domáhat právní nápravy a byly chráněny před odplatou," dodala.

Vendula Vendula ( 14. května 2019 21:30 )

Oni ji polili oblečení pro ty co myslí že musí nutně shořet vlasy kamarád si anešťastnou náhodou polil část hlavy benzínem a shořel mu jen pruh vlasů a spálila se mu kůže jak blázen a že má pěkný výraz ta holka byla pod práškama jestli si někdo myslí že by ty bolesti vydržel bez zfetovani je trubka a že jí upravili je normální pro ty co jim nikdo ještě ne umřel v rodině i unas je běžné nebožtík úpravy

prycsnima ( 20. dubna 2019 10:08 )

No a?To patří v bývalé i současné indii k tradici. Mě tyhle pronárody jsou u dele.

mandat ( 20. dubna 2019 08:59 )

Vzdyt ty muslimy uz tam mate,jen vas o tom vlada neinformuje a jeste se roztahuji a chteji kandidovat do politiky.

Taurus70 ( 20. dubna 2019 08:47 )

Kulturni obohaceni v primem prenosu ,urcite to byli ti letecti inzenyri o kterych denne slysime😂😂😂😂

hejhej ( 20. dubna 2019 08:43 )

Násilnické, odporné islamistické zrůdy !!!!! A taková primitivní hovada nám chtěji natahat stejné zrůdy jako je Drahoš, Kocáb, Šojdrová, spolek pirátů a ostatní vítači.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání