Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Trump si na twitteru postěžoval na Twitter. Chce „férovější“ sociální sítě

Autor: peb - 
23. dubna 2019
18:33

Americký prezident Donald Trump si v úterý posteskl, že by si přál férovější sociální sítě. Twitter ho prý jako republikána diskriminuje. Prohlášení zveřejnil, kde jinde, než na twitteru, informuje agentura Reuters. Účet amerického prezidenta patří k těm světově vůbec nejpopulárnějším, sleduje ho 60 milionů lidí. Trump na něm komunikuje velmi často i zásadní politická prohlášení.

„Nechovají se ke mně jako k republikánovi dobře. Velmi diskriminující,“ napsal Trump ve svém úterním tweetu.  

Trump také uvítal snahu kongresmanů, kteří vyzvali vedoucí pracovníky několika technologických společností, aby svědčili v souvislosti s různými skandály. „Není divu, že se kongres chce zapojit. Měl by,“ napsal. 

Prezident Spojených států má jeden z nejsledovanějších twitterových účtů, sleduje ho skoro 60 milionů lidí. Trump společnost v minulosti opakovaně kritizoval za její údajnou zaujatost proti konzervativcům. 

„Pravidla twitteru uplatňujeme bez emocí na všechny uživatele stejně, bez ohledu na jejich politickou příslušnost. Neustále pracujeme na zdokonalování našeho systému a v těchto snahách budeme dál transparentní,“ uvedl mluvčí twitteru. 

Zobrazit celou diskusi