V jaké fázi je natáčení nového seriálu Hlava medúzy?

Jsme ve fázi obhlídek, obsazování vedlejších rolí a finální dramaturgické práce nad chystanými díly seriálu, který bude mít 8 dílů."

Čeho si ceníte na spolupráci s Českou televizí?

Jsem rád, že mi dala po letech opět nabídku na zajímavý projekt. V brněnském studiu jsem naposledy točil trilogii Vetřelci a lovci a film Sebemilenec podle Simony Monyové. Film dostal ocenění jak v San Francisku v Tiburonu, tak v Soulu v Jižní Koreji. Těším se konečně zase na filmovou režii a tvůrčí svobodu, kterou televize tvůrcům umožňuje."

Odkud se vzal název seriálu?

Hlava medúzy je titul prvního dílu. Jedná se o Rubensův obraz, ale rovněž o analogii zločinu a zla. Antická bohyně Medúza je dobrým přirovnáním k chapadlům zločinu, který náš policejní tým vyšetřuje. Podle tohoto případu jsme pak pojmenovali i vyšetřovací tým. Titul seriálu jsme vymysleli spolu se scenáristou Petrem Hudským a dramaturgem Milošem Zahradníkem."

Hlavní hrdinkou je Karin. Proč ji bude hrát právě Jitka Čvančarová?

Protože je to výborná a oblíbená herečka různých hereckých poloh a na tomto výběru jsme se shodli společně s hereckým oddělením České televize. Já se na spolupráci s ní hodně těším."

Je natáčení kriminálky z pohledu režiséra v něčem specifické?

Myslím, že u krimisérie je to stejné jako u jiných typů filmů či seriálů. Jde hlavně o stavbu příběhu. Jen se musí udržet žánr, napětí a silné emoce, které ke každé dobré kriminálce patří."

Můžete trochu nastínit, co se kromě vražd bude v seriálu odehrávat?

Bude tam mnoho osudů a zápletek, které nejdou jednou větou popsat. Byla by ale škoda prozrazovat dopředu detaily."

Kterou fázi filmování máte nejraději?

Nejraději mám proces natáčení. Ten okamžik, kdy jede kamera a vy jste první divák na světě, který tu scénu vidí. Je to dobrodružné a vzrušující. Ale největší podíl režijní práce se dělá doma u stolu s tužkou v ruce. Když přijdete ráno na plac, už to vlastně musíte mít natočené v hlavě záběr po záběru. A je nutné mít jasnou představu o zvukové a hudební dramaturgii, která je pro každý filmový žánr nadmíru důležitá."

Seriál je zasazený na Moravu. Kde všude se bude odehrávat?

Seriál produkuje brněnská televize a natáčí se v Brně a okolí. Lokace zatím hledáme, ale ne všude vítají filmaře s otevřenou náručí. Dnes je těžké najít originální místa, kde ještě nikdo netočil a která jsou pro oko diváka neznámá."

Budou se v seriálu objevovat skutečné případy?

Hlava medúzy je kombinací reálných událostí s fikcí."

VIDEO: Filip Renč s Lídou Baarovou: Nepozvali ho do Varů! Kde se skrývá?

Video
Video se připravuje ...

Filip Renč s Lídou Baarovou: Nepozvali ho do Varů! Kde se skrývá? Kristýna Léblová, Jan Jedlička

Fotogalerie
20 fotografií