Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž prodává na internetu mladého tyrannosaura: Cenovka vám vyrazí dech!

Autor: yks - 
26. dubna 2019
23:07

„Není snadné potkat miliardáře,“ říká americký výtvarník a hledač zkamenělin Alen Detrich na otázku, proč se rozhodl prodat na internetovém portálu zkamenělinu mláděte Tyrannosaura. Mnoho sympatií u vědeckých kapacit si tím nezískal.

Potřebujeme ho zkoumat, ne ho prodávat nejvyšší nabídce, zlobí se odborná veřejnost. Na výtvarníka a sběratele fosilií Detricha. Vyvolávací cena tyrannosaura nemusí být mimo možnosti řady boháčů a muž se ani nijak netají tím, že mu jde hlavně o zisk. 

Detrich za tyrannosaura požaduje necelé tři miliony dolarů, v přepočtu 68 000 000 korun. Za unikátní zkamenělinu, kterou před dvěma lety zapůjčil ke zkoumání vědcům z Univerzity v Kansasu, je nejspíš dostane. Sám ostatně připustil, že nechal pozůstatky tvora vystavit v muzeu jen proto, aby zvětšil šance na výhodný prodej.

Podle informací uveřejněných prodejcem se jedná pravděpodobně o jedinou dochovanou kostru mláděte Tyrannosaura na světě a předpokládané stáří fosílie činí 68 milionů let. „Tenhle tyrannosaurus byl velmi nebezpečný masožravec. Podle histologie bylo zjištěno, že tomuto exempláři byly v čase smrti asi 4 roky,“ informoval potenciální zájemce Detrich.

Desterz ( 27. dubna 2019 08:29 )

Leckteré země klidně prodají vykopávku nálezci.

y1xcvbnm ( 27. dubna 2019 04:53 )

jak k němu přišel???

Zobrazit celou diskusi