Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šlechtična tvrdí: Mám syna se Schwarzenbergem. Vztah s knížetem popsala v „šíleném“ deníku

Autor: Mii - 
3. května 2019
05:02

Málokdo ji zná, díky svému původu ale patří do popředí středoevropské aristokracie. Zita Pallavicini (48) se může chlubit předky z řad českých, maďarských i italských knížat. Žila v řadě zemí, v 90. letech například v Rakousku. Zde poznala českého poslance Karla Schwarzenberga (TOP 09), se kterým má mít podle svého tvrzení dítě, Eduarda. Politik odmítá, že by byl chlapec jeho. Jak svůj vztah se Schwarzenbergem zpětně vnímá a jaké pocity měla, když se její matka stala obětí vraždy, popsala Pallavicini v knize Deník šílené markraběnky. Ta vychází v českém překladu.

Markraběnka Pallavicini tvrdí, že skutečnou lásku našla prý až v Karlu Schwarzenbergovi. Po jeho boku měla stanout v době, kdy byl kníže rozvedený se svou současnou manželkou Theresou, se kterou se však nakonec dal opět dohromady. Šlo o několik let - podle šlechtičny šest - které byly intenzivní, ale politik se měl během té doby vídat i s jinými ženami.

A Pallavicini se kvůli němu dokonce v jeden moment údajně pokusila i o sebevraždu, jak sama tvrdí. „Tehdy jsem myšlenkou na vlastní smrt byla posedlá. Promýšlela jsem ji do nejmenších detailů, dva měsíce jsem vymýšlela, jak by to bylo nejoptimálnější,“ vzpomíná šlechtična v časopisu Téma.

O nic se ovšem nakonec nepokusila a se Schwarzenbergem podle svých slov otěhotněla. Místo nové kapitoly vztahu měl ale tehdy nastat jeho konec.

Schwarzenberg odmítal, že je otcem

Kníže odmítl přiznat, že by dítě bylo jeho a Pallavicini čerstvě narozeného Eduarda vychovávala sama. Otázka otcovství podle šlechtičny dodnes není vyřešena, což ji mrzí.

„Myslím, že na popud své ženy tehdy nechal udělat testy otcovství, ale já jsem se jejich výsledek vlastně nikdy nedozvěděla. Tyhle věci mezi námi stále čekají na rozhřešení, musíme to dát nějak do pořádku, ne kvůli mně nebo Karlovi, ale jde hlavně o právo toho dítěte,“ říká Pallavicini, která má ještě o šest let mladší dceru Lavinii.

Mimo to ale podle svých slov se Schwarzenbergem v současnosti komunikuje, naposledy si měli psát sms, když odcházel z nemocnice, kde byl na operaci srdce. Z knihy podle šlechtičny není nadšený, když ale poprvé vyšla v Maďarsku, nijak ji neřešil. Tady v Česku to bude jiné, myslí si Pallavicini.

Schwarzenberga prý stále miluje, popisuje to ale jako speciální druh lásky. Na jejich rozchodu ji nejvíc mrzí, jak se to stalo. „Protože i rozchod se dá udělat lidsky a elegantně. Způsob, jakým se mnou tehdy lidé kolem něj zametli, jsem vnímala jako hrozně nedůstojný,“ vzpomíná šlechtična.

Syn se mu podobá, tvrdí markraběnka

Vztah se šlechtičnou přiznává ostatně i oficiální Schwarzenbergův životopis na stránkách TOP 09. „Jeden ze známých vztahů měl například s maďarskou kněžnou Zitou Pallavicini,“ píše se v něm a přináší i citaci komentátora Hanse Rauschera, který o Schwarzenbergovi tvrdil: „On měl okolo sebe vždy krásné ženy z aristokracie i mimo ni.“

Sama Pallavicini popsala anabázi své lásky ke Schwarzenbergovi i v rozhovoru pro web prozeny.cz. „Když v Československu probíhala sametová revoluce, žila jsem ještě v Kanadě. A v televizi jsem ho spatřila, jak stál na balkonku vedle Havla. Bylo mi nějakých osmnáct devatenáct a on pro mě měl obrovské charisma, to mě zaujalo. A ty oči! Na první dojem byl velice sympatický,“ uvádí a pokračuje: „V té době jsem trpěla anorexií, a to člověk není zamilovaný. Zamilovala jsem se, až když jsem se vyléčila.“

Její syn je prý Schwarzenbergovi podobný. „Musím říct, že jak Eduard dospívá, podobá se mu víc a víc i povahou. A vidím i na lidech, kteří mě dřív odsuzovali, jak jsou v rozpacích, když Eduarda vidí,“ dodává Pallavicini.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

....during our visit in Prague an informal meeting with Kari Schwarzenberg #history #livinghistory #dialogue #V4 #thingsarehappening

Příspěvek sdílený Zita Pallavicini (@zitapallavicini),Úno 5, 2019 v 8:46 PST

 

Toronto, Praha, Budapešť, Vídeň… Pallavicini si během svého života vyzkoušela bydlení na mnoha místech světa. Pochází ze starých šlechtických rodů rakousko-uherské monarchie, doma je tak všude a nikde. I její rodiče se mohli chlubit bohatou historií.

Svoji knihu ovšem začíná v Praze. Žila tu jako malá, dokonce podle svých slov trénovala gymnastiku s olympioničkou Věrou Čáslavskou. Opět se vrátila až při sametové revoluci. Pobyt v Kanadě už jí nic nedával, onemocněla tam navíc mentální anorexií. „Vyléčila mě až láska a návrat do Evropy,“ uvedla šlechtična pro časopis Téma.

Zavražděná matka

Jen rok po návratu do Prahy se ovšem dozvěděla tragickou zprávu. Její matka byla zavražděna a dodnes není jasné kým. „Když mi to přišli oznámit, počítala jsem s tím, že mě budou chtít vyslechnout, že se zeptají, jestli jsme byly v kontaktu, kdy jsem s matkou mluvila naposledy, ale nic takového se nestalo, žádné otázky. Po pohřbu mě strýček odvezl do Vídně a ještě mi řekl, ať se o to vůbec nestarám. Není to divné?,“ popisovala Pallavicini.

Šlechtična má podezření, že to souviselo s faktem, že matka trpěla bipolární poruchou a že se setkávala s mnoha politiky. „Myslím, že toho hodně věděla, a když se dostala do určitého stavu, nedokázala mlčet, takže mohla někoho ohrožovat, byť ne vědomě,“ spekuluje žena. Pak se Pallavicini vdala, manželství ale nedopadlo dobře a rychle se dvojice rozvedla.

gabreta ( 3. května 2019 22:55 )

Asi prohrála nějakou sázku a to pochcaný vemeno na ní zbylo!! 

slovan1954 ( 3. května 2019 21:52 )

agfor ( 3. května 2019 21:26 )

Děvče může být rádo, že to má s někým z jiného rodu a nebude to
tedy degene.

ivoadler ( 3. května 2019 17:31 )

Chudinka malá, ta dopadla. Ale je to kníže, může si něco dovolit. Pořád
lepší než ta naše spisovatelka, kterou okolí Václava Havla donutilo, aby
si to nechala vzít!

moje_vec ( 3. května 2019 16:43 )

POZOR! Prosím ohlašuje každý nick :mtpetr a jeho další, co zde propagují
pornostranky a nahé ženy ! Pozor je tam agresivní VIR! Spálí vám to a
zablokuje PC!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa