Dlouhé fronty stály děti a náctiletí na podpis a selfie s oblíbeným youtuberem. „Chtěla jsem foto s Baxtrixem, Terysou a Martinem. I když jsem nakonec stihla jen Martina, bylo to super. Je tu moc lidí, hrozně pršelo, ale i tak to stálo za to,“ svěřuje se desetiletá Lucie Rosková, která přišla s maminkou.

Video
Video se připravuje ...

Deset tisíc náctiletých na Utuberingu v Brne: Děti čekaly na podpis svého idolu i několik hodin. mm

Profese youtuber

Zvláštní program byl cílen i na rodiče. „Zavedli jsme nový typ vstupenky, který je určený právě pro dospělý doprovod mladších návštěvníků. Hosty určené pro dospělou cílovou skupinu jsme programově spojili s youtubery. Mezi youtuberské zóny jsme vytvořili pro rodiče tzv. odpočinkové,“ říká ředitel festivalu Lukáš Dejl.

Tvorba videí na youtube je pro ty nejznámější a nejúspěsnější influencery skutečnou profesí. „Začal jsem to brát jako práci. Považuji youtubering stále jako dar, ale zároveň jako profesi. Věřím, že co dělám, dělám dobře,“ říká Vláďa, neboli Vladimír Kadlec, který má na youtube více než 660 tisíc odběratelů.

Youtuber může i sportovat

Yutuber nemusí jen „sedět“ u počítače a točit videa. Vláďa v loňském roce změnil svůj životní styl. Jeho koníčkem jsou nyní bojové sporty a snaží se i své fanoušky ovlivňovat v tom smyslu, aby více cvičili. „Já se věnuji boxu, sport je dobrý pro tělo i duši,“ myslí si oblíbený youtuber, který na festivalu zpovídal české zápasníky a hrál počítačovou „boxing hru“.