Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Radikály v Pásmu Gazy zasypali raketami. Izraelská armáda se připravuje k boji

Autor: peb, ČTK - 
5. května 2019
13:53

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes nařídil armádě pokračovat v útocích na radiály z palestinského Pásma Gazy. Od soboty odtud bylo na Izrael vypáleno asi 400 raket. Nová vlna izraelsko-palestinského násilí si od pátku vyžádala na palestinské straně deset mrtvých, na izraelské jednoho.

Izraelská armáda poslala na hranici Pásma Gazy další brigádu a podle svého mluvčího se připravuje na několikadenní boj.

Dnes ráno jsem nařídil IDF (armádě) pokračovat v masivních útocích na teroristy v Pásmu Gazy. Přikázal jsem také posílit jednotky v blízkosti Pásma Gazy tanky a oddíly dělostřelectva a pěchoty, oznámil Netanjahu v prohlášení, z něhož citují média.

Palestinští radikálové zahájili masivní raketovou palbu na Izrael v sobotu a pokračovali v ní i dnes. V pátek při protestech na hranici pásma zahynuli čtyři Palestinci, od soboty pak dalších šest. Mezi palestinskými oběťmi je podle Palestinců i těhotná žena a její čtrnáctiměsíční dcera. Izraelská armáda tvrdí, že je nezabila izraelská zbraň, ale palestinská bomba, které nedoletěla k cíli. V noci na dnešek jedna z raket zasáhla dům v Aškelonu a střepina zabila izraelského civilistu.

Izraelští vojáci uvádějí, že v odvetných útocích cílí hlavně na odpalovací zařízení raket a na cíle spojené s radikálními skupinami, které působí v Pásmu Gazy.

Taurus70 ( 5. května 2019 19:41 )

At se nosati okupanti stahnou za sve hranice a v mziku bude po nasili a
problemech😂😂😂😂

Zobrazit celou diskusi