Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Záhadná smrt muže (†63) na letišti: V odletové hale našli jeho mrtvolu

Letiště v Bratislavě
Letiště v Bratislavě  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: shp - 
9. května 2019
17:46

Šokující pohled, zděšení a zároveň dosud nevyřešená záhada. Na bratislavském letišti našli jeho pracovníci spolu s cestujícími mrtvolu. Patřila 63letému muži z Popradu.

Zaměstnanci vlastní ochrany letiště a Hasičské a záchranné služby začali s oživováním, na místo byl přivolaný i pohotovostní lékař a záchranná zdravotní služba,“ řekla Novému Času mluvčí letiště Veronika Ševčíková.

Podle ní nešlo o cestujícího, protože u sebe neměl batoh ani jiné zavazadlo. Podle policie zemřel muž bez cizího zavinění. Pravděpodobnou příčinou smrti bylo selhání srdce. To potvrdila i mluvčí záchranné služby.

Záchranářům se muže nepodařilo oživit

Krčová uvedla, že i přes maximální úsilí záchranářů se muže nepodařilo zachránit. Policie úmrtí muže i nadále vyšetřuje a chce zjistit, co se přesně stalo. Vzhledem k tomu, že pochází z Popradu, bude i jeho rodina s největší pravděpodobností odtamtud.

brano34 ( 9. května 2019 20:06 )

Mnozí mají problémy s létáním díky syndromu turistické třídy, který vzniká dlouhým sezením na těsných sedadlech. Krev takového člověka nemůže dobře proudit a může dojít k tvorbě trombů. Riziko vzniku sraženiny se při cestování letadlem zvyšuje s délkou letu. Riziko je vysoké u jedinců s hlubokou žilní trombózou a také u lidí, u kterých nebylo onemocnění doposud odhaleno. Srážení krve je v organismu přirozený proces, který zabraňuje vykrvácení a vzniku infekce v místě poranění. V určitých situacích se ale tato krevní sraženina může uvolnit do krve a tím dojít k tzv. embolii.
Lidé trávící dlouhý čas v letadle by proto měli v rámci péče o své zdraví dodržovat určitá opatření:
Hýbat s končetinami – pravidelně je procvičovat, např. střídavě se stavět na paty a na špičky. Nekřížit nohy. Během letu se v letadle procházet
Dodržovat dostatečný pitný režim. Před cestou je dobré užít aspirin nebo jiný lék na ředění krve – o tomto kroku se ale před cestou poraďte se svým lékařem. Pomocnou metodou může být volba první třídy, kde je více prostoru.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání