Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šok a pobouření! Firma tiskla na oblečení motivy z koncentráku: Zemřelo v něm přes milion lidí!

Autor: shp - 
10. května 2019
19:01

Nejnovější zboží z katalogu sanfranciské společnosti Redbubble vyvolalo obrovské pozdvižení a znechucení. Firma totiž nabízela na svých stránkách oblečení, polštáře a tašky s motivem koncentračního tábora Osvětim, kde nacisté zabili 1,1 milionu lidí.

V nabídce byly trička za v přepočtu 1600 korun, minisukně za 900 korun, tašky za 450 korun a polštáře v hodnotě 250 korun. Samozřejmě netrvalo dlouho a lidé začali být výrobky prodávanými na Redbubble znechuceni a začali firmu po právu obviňovat z nechutného obchodního tahu.

Mluvčí Osvětimi společnost napadl na twitteru. „Myslíte si opravdu, že prodávat produkty jako polštáře, minisukně nebo tašky s fotkami Osvětimi – místem obrovské tragédie, kde zemřelo přes 1,1 milionu lidí – je přijatelné? Je to, lépe řečeno, pobuřující a neuctivé,“ napsal. Firma se hájila tím, že nabízí zboží nejrůznějších uživatelů.

Firma: Nabízíme zboží různých uživatelů

Redbubble je hostitelem online tržiště, kde na sebe nezávislí uživatelé berou zodpovědnost za fotky, které nahrají. Podnikli jsme okamžité kroky k odstranění zboží s Osvětimí a pokračujeme v práci na tom, abychom zajistili, že udržíme tento urážlivý obsah mimo Redbubble,“ napsala společnost Daily Mailu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání