Marek Eben patří mezi prototyp dokonalého muže, který by pro svou partnerku udělal cokoliv. Zůstává po jejím boku i při její těžké nemoci: v pouhých šestadvaceti letech totiž utrpěla mozkovou příhodu, následkem čehož je dodnes částečně ochrnutá a upoutaná na kolečkové křeslo. Nyní přiznal, že právě kvůli své paní se rozhodl zůstat na západě Čech! Několik let přitom manželé Ebenovi přejížděli mezi Prahou a právě domem v Hájích.

Původní myšlenka pořídit si dům u Karlových Varů podle webu Expres.cz vznikla už v roce 2002 krátce po povodních, kdy si známí manželé uvědomili, že jejich byt v činžovním domě v centru má spoustu těžko překonatelných nedostatků. „Vrátili jsme se z dovolené a byla zatopená výtahová šachta. S invalidním vozíkem do čtvrtého patra je to fakt nálož,“ vysvětloval Eben. To pro něj bylo patrně poslední kapkou, která ho donutila, aby se pustil do stavby nového bydla.

To mělo být původně jenom čistě rekreační, a také okolí známého lázeňského města nebylo náhodnou volbou. „Postavili jsme chalupu v místě, které je spojené s mým životem, což Karlovy Vary do puntíku splňují. Měl jsem tam první angažmá, pak jsem tam začal jezdit na filmový festival. A do toho jsem ve městě začal hrát golf,“ vysvětloval populární moderátor v rozhovoru pro Český rozhlas.

Z chalupy v Hájích se ale záhy stal domov. Měla totiž mnohem více pozitiv než pražský činžák, Markétě Fišerové byl postaven doslova a do písmene na míru a podle jejích potřeb. „Stavěli důsledně na ten Markétin handicap, a tak se začaly ty návštěvy prodlužovat. A pak začala Markéta kňourat, že už do Prahy nechce…“ Více už nemusel dodávat. Vždy totiž pro svou choť udělal, co jí na očích viděl, a nejspíše proto je pro ni takovou úžasnou oporou!

VIDEO: Tereza Kostková ze StarDance o Marku Ebenovi: Nejsme kámoši!

Video
Video se připravuje ...

Kostková ze StarDance o Marku Ebenovi: Nejsme kámoši! Petr Macek, Petr Soukup, Markéta Reinischová

Fotogalerie
32 fotografií